Virágba borultak a közterületek

A tavasz virágültetéssel indult kerületünkben

20170302_092604_ IMG_1502_ IMG_1506_ IMG_1508_ IMG_1519_Habár a nyári időszámítás március 26-án elkezdődött már, azért a természet egyelőre még csak változékony időjárással mutatja számunkra a tavasz eljövetelét, amely sok feladatot jelent többek között kertészeink számára. Mindenhol a kerületben a március 15-i ünnep tiszteletére különféle színű árvácskák, színes virágok díszítik a közterületek, parkok virágágyásait, köszönhetően társaságunk közterületi munkatársai keze munkájának.    

A részletekről Haigl Bélát a kertészeti feladatok irányítását végző osztályvezetőt kérdeztük:

– Szinte az egész kerület virágba borult. Cégünk dísznövény termesztési programja keretében a tavalyi évben a Városgazda Haladás utcai kertészeti telephelyén lévő fólia sátrakban fejlődött ki 46.200 db „szivarpalántából” az a 20.000 db árvácska, amely az idei évben a tavasz közeledtével került ki kiemelt köztereinkre és parkjainkba a kerület színesebbé tételéhez.

A virágosítás során kiemelt helyszíneinket is szeretném felsorolni a teljesség igénye nélkül:

– Kossuth Lajos tér, Szervét Mihály tér, Uzsok tér, Béke tér

A meglévő virágágyásaink mellé további új virágágyásokat is létesítettünk kerületünk szebbé tétele érdekében:

Darányi Ignác játszótér, Pestszentimrei Sportkastély, Pestszentimrei Református templom, Pestszentimrei Közösségi Ház, Városház utcában a Házasságkötő teremés a Rózsa Művelődési Ház környezete.

Körforgalmainkban a növények egyre szebbé, erősebbé váltak, a virágok gondos ápolása tápoldatozása miatt.

A Városgazda telephelyein és az általunk kezelt kerületi intézményekben is beültettük a virágágyakat:

Bókay-Kert, Kondor Béla stny. 16., Deák Ferenc „Bamba” Sportcentrum, Vilmos Endre Sportcentrum, Kassa Utcai Általános Iskola

Reméljük, hogy ezekkel a munkáinkkal a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. is hozzá tudott járulni a kerület minél színesebbé, hangulatosabbá tételéhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük