Vilmos Endre Sportcentrum

Tisztelt Vendégeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a járványügyi intézkedések miatt a Vilmos Endre Sportcentrum az alábbi feltételekkel látogatható:
• A Vilmos Endre Uszodát, sportcsarnokot és a labdarúgópályákat csak leigazolt, versenyzői engedéllyel rendelkező sportolók használhatják.
• A futókör és a szabadtéri fitneszpark a lakosság számára nyitott.
• A kísérők a létesítményt nem használhatják, tartózkodni csak a parkolóban lehet.
Megértésüket köszönjük!

Az uszoda belülről

Az uszoda belülről

2008. január 1. óta a kerület tulajdonában és a kerületi lakosok szolgálatában áll a Vilmos Endre Sportcentrum. A köztudatban ma is Malév – Vilmos Endre Sportcentrum. Az uszoda medencéje 25×16 m-es feszített víztükrű. Kiegészítő szolgáltatásként szauna, masszázs és szolárium is tartozik hozzá. A gyerekek úszásoktatásán kívül a kislányok beletanulhatnak a szinkronúszásba is, Hámori Zsuzsa többszörös Magyar Bajnok és olimpikon vezetésével. Ballai Gábor aqua fitnesz órái különleges regenerálódásra adnak lehetőséget mindazoknak, akik egy különleges vízi élményre vágynak. Pályabérlést búvár és vízilabda csapatoknak is biztosítunk.

Vilmos Endre Sportcentrum

Rengeteg sportolási lehetőség várja a látogatókat

Változatos sportolási lehetőségek várják a látogatókat

A Malév – Vilmos Endre Sportcentrum története 1928-ra nyúlik vissza. A helybéliek visszaemlékezése alapján már az 1930-as években labdarúgó pálya volt és a környékbeliek játszottak rajta. A terület kezelője 1963-tól hivatalosan a Malév lett. A mai köznyelvben is a Malév – Vilmos Endre Sportcentrum a használatos. A 70-es évektől folyamatos fejlesztések mellett 1982-ben átadták a Sportcsarnokot és a készenléti épületet. 1982-ben a szabadtéri röplabdapályából salakos teniszpálya lett, 1983-ban felavatásra került a füves labdarúgópálya is. 1985-re a sporttelep a már meglévő íjász lőtér mellett focipályákkal, kézilabda pályákkal és teniszpályákkal, kondi teremmel bővült. 1990-ben megnyílt az uszoda. 1996-ban az ötven éves jubileum alkalmából nevet kapott a sporttelep, a névadó a Malév Rt. korábbi gazdasági vezérigazgató helyettese, Dr. Vilmos Endre lett. 2006-ban a Malév Rt. lemondott a sportcentrum tulajdonáról, visszakerült az állami vagyonkezelőhöz és 2008 januárjától a XVIII. kerületi Önkormányzat tulajdonában áll. 2011. áprilistól a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. üzemelteti a telepet, amelyen folyamatos fejlesztéseket végez.

Jelen és múlt

A sportkomplexum jelene

Jelenleg, a több mint 50.000 négyzetméternyi területen, a kerület kertvárosi övezetében lévő sportcentrum többféle sportág gyakorlására ad lehetőséget, akár a rendszeresen sportoló lakosság, akár a profi csapatok számára, de rendszeres látogatói a kerület iskolásai is. A Sportcentrum rendelkezik szabadtéri futballpályákkal, íjász pályával és egy sportcsarnokkal is, mely különféle labdajátékok, versenyek lebonyolítására alkalmas. A jól felszerelt, fedett uszoda a kerületi iskolások úszásoktatása mellett, a lakosság számára is biztosítja a rendszeres sportolás lehetőségét. Az itt működő sportszakosztályoknak köszönhetően pedig a vízilabda vagy a szinkronúszás is kipróbálható. Aki inkább a küzdősportok szerelmese, az a nemrégiben nyílt boksz teremben hódolhat kedvenc sportágának.

A sportkomplexum története

A Vilmos Endre Sportcentrum a kerület egyik meghatározó sportkomplexumaként 2008-ban került önkormányzati tulajdonba. 1963-tól egészen eddig az időszakig a Magyar Nemzeti Légitársaság üzemeltetésében működő uszoda, valamint a területen lévő sportpályák és az itt zajló sportéletet kiszolgáló épületegyüttesek Malév Sportcentrum néven voltak ismertek. A sportpálya története azonban sokkal korábbra, egészen 1928-ra nyúlik vissza. Ezen a területen már azokban az időkben is labdarúgó pálya volt itt.
Több mint harminc évvel később aztán, amikor a terület kezelője hivatalosan is a Malév lett folyamatos fejlesztések valósultak meg a területen, többek között megépült a tornacsarnok, a szabadtéri röplabdapálya – amelyet aztán később felváltott egy salakos teniszpálya – és a füves labdarúgó pálya is elkészült. A 80-as évek végére a területen kialakítottak egy kézilabda pályát is, valamint a jelenleg is üzemelő íjász lőtér, de az épületegyütteshez tartozó, ebben az időszakban a légitársasági alkalmazottakat kiszolgáló lakóépület, a készenléti épület is ebben az időszakban készült el. Végül 1990-ben megnyílt a fedett uszoda is, mely ma is a kerület legnagyobb és legjobban felszerelt uszodája. 1996-ban, a nemzeti légitársaság ötven éves évfordulója alkalmából, a sporttelepet a Malév Rt. korábbi felső-vezetőjének, a Malév SC társadalmi elnökének tiszteletére, Vilmos Endre Sportcentrum névre keresztelték. Dr. Vilmos Endre élete már fiatalon összekapcsolódott a sporttal, tagja volt a Magyar Olimpiai Bizottságnak is, illetve 1979 és 1986 között ő töltötte be a Magyar Kosárlabda Szövetség elnöki teendőit. Mind a vállalat elkötelezett vezetőjeként, mind pedig magánemberként nagy álma és célja volt a Malév sporttelep fejlesztése, a sportolási lehetőségek bővítése. Elsődlegesen az ő érdeme, hogy a Malév SC élni tudott a légitársaság adta lehetőségekkel és tehetséges fiatal sportolók új nemzedékét tudta kinevelni. Tíz évvel később, amikor is a Malév lemondott a komplexum tulajdonjogáról, állami vagyonkezelésbe, majd 2008 januárjától a XVIII. kerületi Önkormányzat tulajdonába került a Vilmos Endre Sportcentrum. 2011 tavaszán, több más sportlétesítmény mellett, társaságunk, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. vette át a Vilmos Endre Sportcentrum üzemeltetését is.

 

A Vilmos Endre Uszoda házirendje

Pályabérlés VILMOS ENDRE SPORTCENTRUM (MALÉV USZODA) NYITVATARTÁSA

2019.  január 1-jétől

Hétköznapokon: 06.00 – 21.00 óráig

Hétvégén és ünnepnapokon (amennyiben ünnepnapokon nyitvatartás szempontjából kijelölt uszoda): 6.00-19.00 óráig

A teljes nyitvatartási idő alatt legalább egy szabad sáv a lakosság számára rendelkezésre áll.

Pénztárzárás hétköznap 20.00 órakor, hétvégén 18.00 órakor. A medencetér elhagyása hétköznap 20.45 óráig, hétvégén 18.45-ig kötelező.

A sávbérlők a nyitást megelőzően 10 perccel léphetnek az uszodába.

Uszodánk szolgáltatásai K&H, OTP és MKB SZÉP kártyájával is igénybe vehetőek. Uszodánk bankkártya elfogadóhely.

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk. Áraink az áfá-t tartalmazzák!

Galéria

Elérhetőségek: 1185 Budapest, Nagyszalonta utca 25. | Tel.: +36-1-297-0606 | Fax: …607 | E-mail: Kapcsolatfelvétel