Vattacukor helyett éremeső

Sikeresen rajtolt az I. Gyermeknapi Úszóverseny. A Városgazda Utánpótlás Akadémia kis úszóinak jó szórakozást és kikapcsolódást jelentettek a megmérettetések.

megnyito

Kissné Baumann Gizella, Király Gábor és Horváth Zoltán az ünnepélyes megnyitón

Hagyományt teremtünk

2017. május 28-án rendezte meg a Városgazda18 az I. Gyermeknapi úszóversenyt a Vilmos Endre Uszodában, és az „első” esetünkben jelentőséggel bír, ugyanis az Akadémia szeretne hagyományt teremteni ezzel a kezdeményezésével is. Kissné Baumann Gizella, az Akadémia Szakmai Igazgatója az ünnepélyes megnyitó után avatott be minket a részletekbe. – Összehoztuk a kellemeset a hasznossal. Ha már úgyis Gyermeknap van, miért ne úszhatnának egy jót a tanítványok a programjaik előtt? Amúgy sok élversenyzőnknek a versenynaptárában ez az időpont volt egyedül szabad. Korábban egyszerre versenyeztek a legkisebbek és az eggyel nagyobbak, de a nagy érdeklődés miatt alig fértek be az emberek az uszodába, ezért két csoportra osztottuk a megmérettetéseket. A legkisebbeknek idén márciusban szerveztünk versenyt, a nagyobb korosztály pedig most méri össze a tudását. A jelenlegi érdeklődésre alapozva bízom abban, hogy a későbbiekben is sikeresen rendezhetünk majd gyermeknapi versenyeket.

Fontosak a megmérettetések

A gyermeknapi úszóversenyen az Akadémia úszói mellett a XVIII. kerület több úszóegyesülete képviseltette magát, többek közt az Aqua 18 SE és a Lőrinc 2000 Szabadidősport Egyesület is. Horváth Zoltán, a Városgazda18 sportszervezési osztályvezető-helyettese elmondta, hogy az ilyen versenyek csiszolják az Akadémia tagjainak a rutinját.  – Fiatal egyesület vagyunk, ezért a sportolóinknak fontosak a megmérettetések, illetve az is, hogy kipróbálják, szokják és érezzék a versenyek hangulatát. Jól szerepeltünk, látszott a tanítványainkon a felkészültség.

Előbb a munka, aztán a lazítás

Bemelegítés

Bemelegítés

Természetesen a kis sportolók életéből sem maradtak ki a gyermeknapi programok, a versenyek után a szülők különböző programokra vitték őket. De számukra az úszás ugyanolyan kikapcsolódást jelent, mint más gyerekeknek a körhinta. Izzó Péter éppen a vízben melegített, amikor megszólítottuk. Felnőttes komolysággal beszélt kedvenc sportjáról. – Nem a vattacukor a legfontosabb dolog… A kemény munka mellett nekem az úszás kikapcsolódást, jó érzést okoz. Lassan két éve úszom a Városgazda Utánpótlás Akadémiánál, és még szeretnék sokáig itt edzeni, versenyezni.

 

A kis sportolók kitartását és munkáját a versenyek végén érmekkel jutalmazták.ermek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.