Vállalkozásfejlesztés

Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzatának kiemelt céljai közé tartozik a helyi gazdasági aktivitás növelése, ennek révén pedig a helyi foglalkoztatási lehetőségek bővítése. Az önkormányzat ezen erőfeszítéseiben osztozva a Városgazda Zrt. 2011 májusában megnyitotta a Vállalkozásfejlesztési Irodát, ahol a hét öt munkanapján várják az érdeklődőket.

A Vállalkozásfejlesztési Irodával az az elsődleges célunk, hogy elősegítsük a XVIII. kerületben már működő mikro-, kis- és közepes vállalkozások fejlődését, illetve mindazon kerületi lakosoknak a vállalkozóvá válását, akik – többnyire pályakezdőként vagy a munkahelyük elvesztése miatt – úgy döntenek, hogy saját vállalkozás indításával próbálnak boldogulni. Emellett feladatunknak tekintjük azt is, hogy „eladjuk” a kerületet mindazoknak a vállalkozásoknak, amelyek számára előnyös volna kihasználni Pestszentlőrinc-Pestszentimre kedvező logisztikai és más adottságait (a reptér és az autópálya közelsége, nagy átmenő turistaforgalom). A közösség számára is üdvös volna, ha Budapestnek éppen ezen részén telepednének le, és teremtenének munkaalkalmakat a kerületi lakosoknak. Külön hangsúlyt fektetünk arra, hogy támogassuk az innovációt, valamint az arra épülő iparágak és szolgáltatások képviselőinek a tevékenységét.

A Vállalkozásfejlesztési Iroda szolgáltatásai folyamatosan bővülnek. Elsőként (2011 májusában) a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal (BVK) kötöttünk együttműködési megállapodást. Ennek keretében kerületünkben is elérhetővé tettük a BVK vállalkozásfejlesztési programjait, többek között az ingyenes tanácsadást és a támogatott hitelprogramokat. Bővebb információt találhat mindezekről a bvk.hu honlapon.

Amennyiben érdeklődik a Vállalkozásfejlesztési Iroda szolgáltatásai iránt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal. Személyes ügyfélszolgálatunk telefonos elérhetősége és nyitvatartási ideje az elérhetőség menüpont alatt található, de várjuk bejelentését és észrevételeit elektronikus formában is.

Partnereink: 

Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány | Városgazda Kártya

Elérhetőség: 1181 Budapest, Üllői út 423.  | Telefon:  +36-1-292-0258 | Kapcsolatfelvétel

Ügyfélfogadási rend: Hétfő-Csütörtök: 08.00-16.30 óráig | Péntek: 8.00-14.00 óráig