TV18

KÉPben és KÉPen vagyunk – Tájékozódjon a kerület eseményeiről a helyi médiában!

 

TV18

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata testületi határozata alapján 2018. november 18-tól a kerületi TV műsor szolgáltatását Társaságunk végzi.

A műsorszolgáltatás keretében a TV18  egységes médiumként vállal szerepet a kerület közéletében, hiteles interaktív kommunikációs csatornaként igyekszik hivatkozási ponttá válni a kultúra kérdéseiben a polgárok és az üzleti szféra számára.

A TV18 értékmegőrző tevékenységet folytat azzal, hogy szerkesztett műsor formájában a kerület történéseiről, közéleti személyiségeiről, kulturális eseményeiről hírt ad és az elkészített műsorokat archiválja.

A TV18 céljai

Törekszik arra, hogy olyan audiovizuális szolgáltatás legyen, mely nemcsak az események közvetítésével és azok archiválásával szolgálja a helyi kommunikációt, hanem aktívan részt vesz a közéletben, időben és érzékenyen reagál a kerület polgárait érintő kérdésekre.

A Közszolgáltató közszolgálati információ közlésével rendszeresen tájékoztatja a kerületben élőket.

A Közszolgáltató minden munkaterv szerinti képviselő-testületi ülés után 10 perces műsort készít a képviselő-testületi ülés legfontosabb témáiról.

A kerületi ünnepségekről, hivatalos rendezvényekről, és egyéb eseményekről a Közszolgáltató tájékoztatja a kerület polgárait. A hivatalos nemzeti és kerületi ünnepek alkalmával az ünnepi szónok beszédeit közvetíti, vagy tudósításban idéz belőle.

A Közszolgáltató a közmeghallgatásokról és a lakossági fórumokról, legalább rövid híres beszámolót készít, de amennyiben szükséges bővebb terjedelemben feldolgozza azt.

A kerületi közérdekű közlemények közzétételére képújságot készít.

A Közszolgáltató heti rendszerességgel készít a kerület életét, kulturális értékeit bemutató élő vagy „konzerv” (felvételről leadott), közszolgálati magazin műsort. A műsor egy részben heti hírösszefoglaló, másrészben magazin műsor.

A TV 18 műsorában a kerület kulturális, sport, oktatási, tudományos, valamint civil és egyházi értékeit felmutató műsorrészek mellett megjelennek az önkormányzati döntések hátterét bemutató műsorok is.

A Közszolgáltató vállalja a műsorban a helyi gazdasági szféra résztvevőinek, gazdasági folyamatainak bemutatását.

A Közszolgáltató lehetőséget biztosít a kisebbségi vélemények megjelenítésére, valamint bemutatja a kerületben élő hátrányos helyzetű és civil csoportok életét és tevékenységét.

A TV18 múltja >>

A TV18 a Parkváros Televízió jogutódjaként 2011-től 2015. június 30-ig a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. által készített adások révén megújult tartalommal és külsővel jelentkezett. A cél az volt, hogy a XVIII. kerületi önkormányzat hivatalos televíziójaként a helyi események mozgóképes dokumentációja a korábbinál lényegesen magasabb színvonalon és korszerűbb televíziós eszközökkel történjen.

A TV18 minden harmadik kerületi háztartásban elérhető volt, ami megközelítőleg 40 ezer nézőt jelentett. A televízió hetente kétórányi friss, új anyagokkal jelentkező adást állított össze, amelynek premierjét minden szombaton 10 órakor tartottuk. Az adásokat naponta négyszer ismételtük; a szünetekben a nézők képújságot láthattak, amely kedvelt hirdetési felülete volt a helyi vállalkozóknak.

A TV18 magazin preferált televízióként működött, de a hírblokkban minden, a kerületnek fontos hírről számoltunk be, illetve a kiemelt anyagok kapcsán stúdióbeszélgetéseket rendeztünk.

A televízió adásainak 2011 és 2015. június 30. között forgatott filmjeit mindenki megtalálja a https://www.youtube.com/user/bp18tv/videos internetes oldalon.

2015.  július elsejétől az Önkormányzat döntése alapján a Városinfó18 Nonprofit Kft. látta el az Önkormányzat   információszolgáltatás típusú feladatait, melyre tekintettel a TV18 médiatartalmának előállítása is a cég feladatai közé tartozik.