TERET ADUNK A JÁTÉKNAK!

Gyerekzsivaj néven kerületi játszótér-felújítási program indul a XVIII. kerületben, amelynek révén egy éven belül hét játszótér újul meg teljesen. A Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata által életre hívott, ötvenmillió forintból gazdálkodó program bevonta a helyi családokat is. Ughy Attila polgármester kezdeményezésére a szakemberek ugyanis lakossági kérdőívek alapján határozták meg a felújítandó játszóterek listáját és eszközparkját.  A program több száz gyermek korszerű és biztonságos játékát teszi lehetővé a kerületi játszótereken.

2018 májusában Ughy Attila polgármester azzal bízta meg a Városgazda18 Nonprofit Zrt. munkatársait, hogy egy minden lényegi pontra kiterjedő kérdőívvel szólítsák meg a játszótereket használó XVIII. kerületi gyermekes családokat; a cél az volt, hogy a városvezetés felmérje a kerületi játszóterek állapotával kapcsolatos hiteles lakossági véleményeket. A kérdőívben arra is volt lehetőség, hogy a szülők javaslatokat tegyenek a jövőbeli fejlesztésekre és a játszóeszköz-igényekre is.

A szokásos tavaszi játszótér-felújításokon kívül az önkormányzat első körben 50 millió forint értékű keretet biztosít az új program részére. Ennek köszönhetően az idén 7 játszótér komplex felújítása valósul meg az alábbi helyszíneken: Hősök tere, Búvár Kund tér, Havanna utca 54-62., Kandó tér, Lakatos lakótelep – Lakatos-Nefelejcs utca sarok, Barcika tér, Alacskai játszótér. Az önkormányzat a megszépült játszótereket ünnepélyes keretek között, folyamatos adja majd át a családoknak.

A kérdőívből kiderült, hogy a családok a fejlesztésre szánt forrásokat elsősorban játszóezközök pótlására és beszerzésére fordítanák. Több észrevétel érkezett a nyilvános WC-k telepítése ügyében is, de egyhangú lakossági vélemény: ha választani kell a mosdók építése és fenntartása, vagy az új játszóeszközök vásárlása között, akkor a lakosság inkább a játékok beszerzését tartja fontosabbnak. Összességében a játszóterek tisztaságával és azok zöldfelületi állapotával elégedettek voltak a lakosok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük