Szép eredményeket tud felmutatni a TUD18

A Képzéskoordinációs Iroda üzemeltetésének feladatait 2017. május 1-je óta a Városgazda18 Zrt. látja el, az oktatóterem jó kihasználtsággal büszkélkedhet.

A TUD18 Képzéskoordinációs Irodában többek között a Városgazda18 belső képzéseit, a népszerű Nyugdíjas Akadémia tanfolyamait, külsős cégek (pl. hálózati informatikusok) oktatását tartják, valamint a kerületi Fáy-projekthez kapcsolódó foglalkozásoknak is helyszínt biztosít, de még sakkversenyeket is rendszeresen rendeznek benne.

A Samsung Smart School informatikai rendszerrel felszerelt irodát már eddig is sokan megismerhették, és egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Az elmúlt év is igazolta, hogy szükség van az ilyen és hasonló központokra.

Sokan és változatosan vehetik igénybe a TUD18 által biztosított lehetőségeket

Sokan és változatosan vehetik igénybe a TUD18 által biztosított lehetőségeket

– A TUD18-ban gyakorlatilag mindenféle képzés, oktatás lebonyolítható. Angol nyelvtanfolyamtól kezdve munkatársaink kisgépkezelői oktatásán keresztül a hálózati informatikusuk képzéséig. De nálunk működik a nagysikerű Nyugdíjas Akadémia is, amelynek keretein belül 2017 tavasza óta tartunk tanfolyamokat kerületi nyugdíjasainknak. A szenior képzési kínálatban többféle témában válogathatnak a tanulni vágyó nyugdíjasok, különböző nyelvtanfolyamok (német, angol – több szinten, francia, olasz), önismereti képzések, táblagép-kezelő készségek fejlesztése. Elmondható, hogy a tavalyi év során a tavaszi és őszi szemeszterben is végig teltházas volt mindegyik tanfolyam, szemeszterenként összesen  180-200 nyugdíjas vett részt a foglalkozásokon – számolt be a TUD18 hétköznapjairól Angyal Klára, a Városgazda18 Zrt. Humánpolitikai Osztályának képzési koordinátora.

Lehetőség van az oktatóterem bérlésére is, melyet külsős cégek és partnerek egyaránt igénybe vesznek. Tavaly szeptember óta az intézmény a NEXPERY oktatásainak a helyszíne is, hálózati informatikusoknak tartanak képzéseket. Igény szerint workshopoknak, konferenciáknak is megfelelő helyszínt biztosít a TUD18. A kerületi  Fáy-projekthez kapcsolódóan a TUD18 Irodában  tartják meg a különböző nyelvi és informatikai képzéseket, illetve a szenvedélybetegeknek és hozzátartozóiknak tartandó  előadások is itt kerülnek megrendezésre. Ezek célja, hogy támogatást és iránymutatást kapjanak azok az emberek, akiknek  valamiféle szenvedélybetegségük van.

– Elmondható, hogy a TUD18 Képzéskoordinációs Iroda kihasználtsága mára elérte a 70-80%-ot, ami terveink szerint idén is növekedni fog – mondta bizakodva Angyal Klára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük