Sok munkát hoz egy-egy havazás

Az „el vagyunk havazva” szleng igazi jelentését a Városgazda18-nál lehetne leginkább átélni egy-egy kiadós havazás után. Több millió négyzetméternyi felületet síkosságmentesítettünk ezen a télen.

Pestszentlőrinc-Pestszentimrén mintegy 300 kilométernyi kerületi közutat tartanak karban a Városgazda18 Zrt. munkatársai, és ebbe a feladatkörbe beletartozik a téli időszakban az utak sikosságmentesítése, a közlekedés biztonságossá tétele is. Ugyanígy a kerület intézményeinek, önkormányzati tulajdonában lévő ingatlanjainak, köztereinek a járdáit is a társaság munkatársai teszik járhatóvá, takarítják meg a hótól és jégtől.

Havazás esetén napi 20 órát dolgoznak az útkezelő gépek

Munkában a Városgazda18 egyik nagy útkezelő gépe

Munkában a Városgazda18 egyik nagy útkezelő gépe

A sikosságmentesítés jól kidolgozott ütemterv alapján történik, tudtuk meg Varsányi Balázstól, a Városgazda18 Zrt. Műszaki és Városüzemeltetési Divízió Mélyépítési Osztályának a vezetőjétől.

– Havazás esetén először az elsőrendű, nagy forgalmú utakat kezeljük, figyelembe véve, hogy a kerületi intézmények, iskolák, óvodák, rendelők megközelíthetőek legyenek. Ezek után következnek az alacsonyabb rendű utak és utcák, de ha időközben újabb havazás érkezik, akkor visszatérünk az elsőrendű utakra. Két nagy útkezelő (hótoló-útszóró) géppel rendelkezünk, ha szükséges, ezek napi 20 órában dolgoznak azért, hogy kerületünk közlekedése biztosítva legyen. 2018 decemberében 1 875 000 m2 útfelületet kezeltünk a két géppel, és már idén január 7-ig, az újabb havazásnál is ugyanekkora felületet síkosságmentesítettünk velük. A Városgazda18 által karbantartott járdákon gépekkel és kézzel is dolgozunk. Kézzel decemberben és januárban is 21 000 m2 felületről takarítottuk el a havat, míg a gépekkel 317 880 m2 járdafelületen végeztünk síkosságmentesítést mindkét hónapban – számolt be az eddig elvégzett feladatokról Varsányi Balázs.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.