Sikert aratott az ingyen wifi

A pestszentlőrinc-pestszentimrei önkormányzat jóvoltából biztosított, és a Városgazda18 Zrt. üzemeltetésében lévő wifi-re már a tesztidőszak alatt is sokan csatlakoztak.

2018. augusztus 3-án indult tesztjelleggel a Kossuth téren az ingyenes wifi használati lehetőség, ami a jelek szerint gyorsan elnyerte a lakosok tetszését, sokan használják. A parkban mintegy három hét alatt már több mint 500 készülék csatlakozott rá.

Az AP-k (hozzáférési pontok) nagy teljesítményűek, sok felhasználót elbírnak (500 db), de ha sokan nagy távolságból, tehát nem az ideális távolságon belül használják, akkor ez negatívan befolyásolhatja a többi kliens kapcsolatának minőségét. Ha mindegyik kliens az ideális hatótávolságon belül tartózkodik, akkor egyidejűleg elfogadható sebességgel (közösségi média, levelezés, böngészés) 150-200 fő  felhasználó tudja használni. A bővítési tervek között szerepel, hogy a Kossuth tér sarok részére is telepítenek egy antennát, ami képes kiszolgálni mindkét oldali villamos- illetve buszmegállókat. A nagy érdeklődésnek köszönhetően a XVIII. kerületi Önkormányzat mérlegeli a kerület más részein is az ingyen wifi telepítésének lehetőségét.

Az augusztusi sörfesztiválon volt olyan pillanat, amikor egyszerre 90-en csatlakoztak a Kossuth téren a wifi hálózatra.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.