Rekordszámú majálisozó a Bókay-kertben

Közel 18 ezer ember ünnepelt a Városgazda18 által szervezett és lebonyolított rendezvényen.

Majdnem egy évszázadnyi korkülönbség

Az Akadémia street dance csapata

Az Akadémia street dance csapata

Talán azzal tűnt ki leginkább a XVIII. kerület idei majálisa a többi fővárosi rendezvény közül, hogy ezen az eseményen a néhány hetes kisbabáktól a 90 pluszos szépkorúakig, minden korosztály szép számban képviselte magát. A kerület ikonikus helyszíne, a Bókay-kert teljesen megtelt az érdeklődőkkel, a programok, foglalkozások és a kitelepülők gondos összeállításának köszönhetően pedig mindenki megtalálhatta a maga számítását. Koncertek, előadások, foci, tánc, állatsimogató, vidámpark, gasztronómiai egységek és még hosszú sorokon keresztül sorolhatnánk, hogy mi mindennel tölthették az idejüket a majálisozók. A Városgazda Utánpótlás Akadémia több helyszínen is képviseltette magát a rendezvényen. Egyrészt a kitelepült akadémiai sátorban, ismertették tevékenységüket és a különböző szakágakat a szülőkkel és gyermekekkel, másrészt színpadi bemutatókkal – küzdősport, street dance és aerobic – szórakoztatták a közönséget.

Jó szervezés a siker titka

A szervezők fontosnak tartották a minőségi szolgáltatásokat

A szervezők fontosnak tartották a minőségi szolgáltatásokat

A majális sikere részben a Városgazda18 Sport, Rendezvény és Média Divíziójának köszönhető. A divízió vezetője, Csempesz Iván szerint megtisztelő feladatnak érezték, hogy a kerület majálisát idén is ők szervezhették.
– Idén kisebb költségvetésből gazdálkodhattunk, de a programok és helyszínek sikerét elnézve, illetve a visszajelzések alapján ezt a vendégek egyáltalán nem érezték, és nem is engedhettük meg magunknak, hogy ez így legyen. Mindvégig törekedtünk az igényességre, az installációk színvonalas megjelenésére és a minőségi kitelepülők kiválasztására. A majális egész ideje alatt fokozott figyelmet fordítottunk a tisztaságra, a Városgazda18 munkatársai folyamatosan takarították a területet, ezért nem láthattak a majálisozók eldobott műanyag poharakat, szemetet. Mindenki kulturált körülmények közt kapcsolódhatott ki – összegezte a divízióvezető.

Több generáció sztárjai

Ganxstáék belecsaptak az éjszakába

Ganxstáék belecsaptak az éjszakába

Amilyen színes volt a majálisozók összetétele, ugyanolyan színesre sikerült a színpadi fellépők névsora is. A koncertek és elhangzott slágerek több mint 30 évnyi zenei korszakot fedtek le. A Főnix zenekar Máté Péter dalokkal szórakoztatta a közönséget, zenéjük azokat a fiatalokat is megmozgatta, akik még nem éltek Máté Péter idején. Az ABBA Sisters tagjai az egykori svéd együttes számaival szórakoztattak, és varázsoltak diszkóhangulatot a májusi délutánba. Nagyot tarolt a 90-es évek két sikerzenekara, a Happy Gang és Hip Hop Boyz Retro show, akik bebizonyították, hogy az évek elmúlhatnak, de a slágerek soha. Az este és a sötétedés elhozta a Bókay-kertbe a hazai zenei élet rosszfiúit, Ganxsta Zolee és Kartell teltház előtt léphetett fel, együtt énekelve a közönséggel a legnagyobb slágereiket.

Mi érdekelte a résztvevőket?

Megkérdezve a majálisozókat, hogy mi vonzotta őket a rendezvényre, nagyon eltérő válaszokat kaptunk. Akadtak, akik a Városgazda Akadémia Utánpótlás focimeccseire voltak kíváncsiak, mások enni, inni és lazulni érkeztek, de a koncertek és a vidámpark forgataga is sokakat érdekelt. A nap fő nyertesei a gyermekek voltak, akik közül többen megkérdezték, hogy mikor lesz legközelebb majális.

Ha a következő majálisra még egy évig várni kell ugyan, de a május 28-i Gyermeknapra mindenkit szeretettel várunk!

Galéria
MajálisBókay-kert Majális 2017

Bókay-kert Majális 2017Majális

Bókay-kert Majális 2017Majális

Bókay-kert Majális 2017Majális

Bókay-kert Majális 2017Majális

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük