Rekordot döntöttünk járdázásban

Bőven félmaraton feletti távot kellene futniuk azoknak, akik esetleg kedvet éreznének végigszaladni az idén elkészült kerületi járdákon.

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata kiemelt beruházásként kezeli a járdaprogramot minden évben, városüzemeltetőként pedig a Városgazda18 folyamatosan építi, illetve felújítja a kerület járdáit. Éves szinten mintegy 20 kilométernyi járdát szokott átadni a Városgazda18, a 2018-as évre 20,4 km átadása szerepelt a tervekben. Mint azt Varsányi Balázstól, a Városgazda18 Zrt. Mélyépítési Osztályának vezetőjétől megtudtuk, az idei számok az elvártnál is szebben alakultak.

– 2018-ban 24,377 kilométernyi járda készült el, ez négy kilométerrel hosszabb szakasz a tervezettnél, és a korábbi évekhez képest igazi rekordnak számít. A legtöbb járdát a Szemere telep, az Újpéteri telep és a Kossuth Ferenc telep lakosai vehették használatba. A jó eredményeink részben a Társaságunk által bevezetett ösztönző és hatékonyságnövelő rendszerének köszönhető – mondta Varsányi Balázs.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük