Park Uszoda és Strand

Tisztelt Vendégeink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a járványügyi intézkedések miatt a Park Uszoda zárva tart.

strand Budapest gyerekbarát

A Bókay-kert ősparkjának egyik legrégebbi, környezetbe illeszkedő sportlétesítménye a strand budapest gyerekbarátPark Uszoda, amely 2002-ben nyitott élménymedencével és gyermekpancsolóval egészült ki, így a kerületben már strandolásra is van lehetőség. A teljes Bókay-kert – beleértve a Park Uszoda és Strandot is – üzemeltetőjeként 2012. tavaszán kezdtük meg az uszoda környezetének, valamint a strand területének rendezését és szépítését. Azóta felújítások és korszerűsítések egész sorát végeztük el, igyekeztünk több, a látogatók kényelmét és elégedettségét szolgáló fejlesztéssel még vonzóbbá tenni a létesítményt. Gondozott park, sportolási lehetőségek, a Bókay-kert területén található, a strandhoz szorosan kapcsolódó, terasszal ellátott büfé és étterem várja vendégeinket a nyári időszakban. Télen-nyáron fedett uszodánk várja szolgáltatásaival az úszni vágyókat. Az uszodában úszásoktatás is igénybe vehető, szakképzett oktatók segítségével tanulhatnak úszni gyermekek és felnőttek egyaránt.

Játszótér, strandröplabda, árnyas fákstrand budapest gyerekbarát

A strand infrastruktúrája családbarát és gyerekbarát. Fürdés és úszás mellett a strandon karbantartott, homokos strandröplabda-pálya és egy játszótér is várja a vendégeket. Ha valaki megunta a napozást, vagy a gyermekeket szeretné árnyékban pihentetni, azoknak a strand ősfái nyújtanak árnyékot.

 

 

 

Park Strandfürdő árak (2019)

Felnőtt, nyugdíjas, ifjúsági belépő 1 alkalomra 1 300 Ft
Gyermek belépő (3-14 éves korig) 1 alkalomra     850 Ft
Családi belépő 1 alkalomra (2 felnőtt, 2 gyerek,vagy 1 felnőtt, 3 gyerek belépésére jogosít)  3 500 Ft
Értékmegőrző szekrény bérlése     150 Ft

A Park Uszoda és Strand házirendje

Szolgáltatások

Fedett uszoda

A fedett uszoda feszített víztükrű, 25×16 méteres, 140 cm mély, 4 sávos fedett tanmedencéje kellemes, gyermekoktatáshoz megfelelő vízhőmérséklettel várja a látogatókat. A tanmedence a legkorszerűbb vízforgatóval felszerelt, mely folyamatosan ellenőrzi a víz minőségét és hőfokát. Az uszoda délelőttönkénti két fő profilja a kötelező és fakultatív úszásoktatás. A kötelező úszásoktatások alkalmával a kerületi iskolákból egy-egy évfolyam közel 1000 tanulója számára biztosít a Park Uszoda rendszeres úszásoktatást, melynek költségeit az Önkormányzat finanszírozza. A fakultatív úszásoktatásra az uszodában foglalkozásokat vezető úszásoktatóknál és edzőknél lehet jelentkezni. Az uszoda emellett speciális igényeket – mint például fogyatékos tanulók úszásoktatása, illetve délutánonként gyógy-úszás – is kielégít. Rendszeresen bonyolítunk le itt úszóversenyeket, bemutatókat, mindemellett  uszodánk folyamatosan várja a felnőtt úszni vágyó közönséget is. A medencénél 100 fős lelátó biztosít lehetőséget arra, hogy versenyek alkalmával  a lelkes szurkolótábor is jelen lehessen. Uszodánk szaunával, szoláriummal, masszázzsal várja az érdeklődőket. Az uszodában úszósapka kölcsönzésre is van lehetőség, melynek viselése a fedett medencében kötelező.  Összesen 100 női illetve 100 férfi öltözőszekrény és értékmegőrző szekrény áll a vendégek rendelkezésére. A női és férfi oldalon egyaránt 6 zuhanyzó található.

Strand, kültéri medence

Több tekintetben megújult stranddal várjuk a nyári időszakban, az iskolai nyári szünet kezdetétől a következő tanév kezdetéig bezárólag a napozni, sportolni és fürdeni vágyó vendégeket a Bókay-kert strandján. Amellett, hogy a strand területe bővült – mivel a megszűnt kalandpark területének egy része is ide tartozik most már – a műszaki felújítással egy időben elvégeztük a park újrafüvesítését is és két darab ivókút is szolgálja a vendégek kényelmét. Egész napos kikapcsolódást kínálunk a hozzánk ellátogató családoknak. A gyerekeket a felújított élménymedencénk mellett játszótér várja, a pihenni vágyók kényelmét pedig új piknik asztalok teszik teljesebbé. A napozó-terasz főként a felnőtt vendégeket, míg a strandröplabda, valamint petanque pálya a sportolni vágyókat csábítja. A kényelmet szolgálja a strand mellett található büfé és étterem is, mely kellemes teraszával biztosítja a rálátást a napozótérre és a közeli élménymedencére. Kültéri élménymedencénk mérete 25 x 11 méter, mélysége 140 cm. Az egészen kicsi gyerekek vízhez szoktatására a pancsoló medence a legideálisabb, melynek átmérője 5 m, vízmélysége maximum 50 cm.  A víz hőmérséklete 30° körüli.

Pályabérlés Nyitvatartás

2020. január 1-jétől

A Bókay (Park) Uszoda nyitvatartási rendje:

  • Hétköznap (hétfőtől – péntekig): 06.00 – 21.00. A teljes nyitvatartási idő alatt legalább egy szabad sáv a lakosság számára rendelkezésre áll. Pénztárzárás hétköznap 20.00 órakor. A medencetér elhagyása hétköznap 20.45 óráig kötelező.
  • Hétvégén és ünnepnapokon: 06.00 – 19.00
   06.00 – 19.00 legalább 1 úszósáv biztosításával a lakosság számára. Pénztárzárás: 18.00 órakor.
   A medencetér elhagyása 18.45 óráig kötelező! A sávbérlők a nyitást megelőzően 10 perccel léphetnek az uszodába.

A strand nyitvatartása a nyári szezon idején:

 • Minden nap 09.00-19.00. A medencetér elhagyása 18.30 óráig kötelező!  Hőségriadó elrendelése esetén, hétvégén 20.00 óráig tart nyitva a strand.
 • Felhívjuk vendégeink figyelmét, hogy hétköznapokon 13:00-13:30 óra között, továbbá hétvégi napokon 12:30-13:00 óra között pénztárunkban műszakváltás van, ilyenkor a belépőjegyek vásárlására lehet, hogy várni kell. Megértésüket köszönjük!

Galéria

Elérhetőségek: 1181 Budapest, Városház utca 40. | Tel: +36-1-290-6955 | E-mail: Kapcsolatfelvétel