Nyugdíjasbarát munkahely vagyunk

Jó kedvvel és pozitív hozzáállással dolgoznak sokan a nyugdíjazásuk után a Városgazda18 Zrt.-nél. Van, aki már 27 éve itt dolgozik, de akad olyan is köztük, akinek tavaly kocogás közben villant be, hogy szívesen vállalna munkát Társaságunknál.

Gyakran hallhatunk vagy olvashatunk olyan történeteket, véleményeket, hogy dolgozni akaró és szerető embereket az életkoruk miatt nem vesznek fel különböző cégekhez. Azt már eddig is sokan tudták, hogy a Városgazda18 Zrt. családbarát munkahely, de feltehetően kevesebben tudják, hogy ugyanilyen barátsággal viszonyul az idősebb korosztályhoz is. A nyugdíjasok oszlopos és megbecsült tagjai vállalatunknak, munkájukkal nagyban hozzájárulnak a hétköznapi feladataink ellátásaihoz, illetve a Városgazda18 sikereihez. Jelenleg mintegy 60 nyugdíjas dolgozik Társaságunknál alkalmazotti vagy megbízásos jogviszonyban, szellemi és fizikai területeken egyaránt találkozhatunk velük. Néhányukat megkérdeztünk, hogyan érzik magukat a Városgazdánál.

Margitka jól érzi magát a VGD-n

Margitka jól érzi magát a VGD-n

10 év ráadás

Horváth Lajosné, Margitka a Vagyongazdálkodási Divízió titkársági asszisztense 27 éve dolgozik a Városgazda18-nál, illetve a Társaság jogelődjeinél. Tíz éve mindezt nyugdíjasként teszi, és elárulta, hogy amíg bírja a feladatok elvégzését, addig számíthatunk rá.

– Nekem jó, hogy dolgozom, mert szellemileg és fizikailag is karban tart. Régóta benne vagyok, hiányozna, ha nem végezhetném ezt a munkát. Jól érzem magamat, szeretek itt dolgozni, és a pénz is jól jön. Hat órás a munkaidőm, így könnyebb a munkavégzés, és marad szabadidőm is, ami fontos, mert hamarosan nagymama leszek. A kollégáim rendesek, kedvesek, jó a munkahelyi légkör, sokszínű a munka. Nyugodt szívvel merem ajánlani bárkinek munkahelyként a Városgazdát – osztotta meg velünk Margitka.

A metró után felüdülés Jánosnak a szabadban dolgozni

A metró után felüdülés Jánosnak a szabadban dolgozni

Futás közben jelentkezett a Városgazdához 

Margitkával ellentétben Kis János még fiatal motoros a Városgazdánál, ő a BKV-tól ment nyugdíjba 2018 tavaszán, addig a négyes metróban dolgozott gépészként. János kerületi lakos, és a Gerely pályára jár futni, ahol tavaly szeptemberben meglátta a pályagondnokokat fűnyírás közben. Egyből megfogalmazódott benne, hogy ezt a munkát ő is szívesen végezné. Odament a munkásokhoz, és megkérdezte, miként lehet jelentkezni. A szavakat tettek követték, és lassan egy éve már az ő kezei alatt is szépülnek a pályák.

– Leköt ez a munka, jó levegőn vagyok, jók a kollégák, jó a közösség, mozgok, hasznosnak érzem magam. Mi kell még? – tette fel mosolyogva a költői kérdést János.

– Minden adva van a Városgazdánál a munkavégzéshez: gépek, munkaruhák, védőfelszerelések… A kollégáim betanítottak, szeretem csinálni. Kértem a Városgazdát, hogy inkább délelőtt dolgozhassak, hogy délután a családommal tölthessem az időt. Meghallgatták a kérésemet, és rugalmasak voltak. Amíg egészségileg bírom, addig csinálni fogom – mondta bizakodva János.

Sok nyugdíjas gondban lenne

A gépkocsivezetők között is találunk nyugdíjasokat, többek közt Csáki István is ilyen pozícióban dolgozik immár 2 éve. István egykor sikeres vállalkozó volt, aztán tőle független okok miatt véget ért az a korszak. Több tényező is motiválja, hogy dolgozzon, melyek közül az egyik az, hogy alacsony a nyugdíja.

– Örülök, hogy van ilyen lehetőség, hogy nyugdíjasként dolgozhatok. Sok nyugdíjas gondban lenne, ha nem tudná kiegészíteni a nyugdíját valamilyen más keresettel. Van még két nagy célom az életben: venni egy horgásztanyát és kirándulásokra vinni a feleségemet, megmutatni neki sok helyet az országban. Az embereknek megvannak a határai, de ha meg tudok valamit csinálni, akkor még érek valamit. A Lőrinci úton lakom, és amikor munkát kerestem, fontosnak tartottam, hogy ne kelljen sokat utazni, a Városgazda Péterhalmi úti telepe pedig közel van hozzánk. Elmentem a Városgazda HR irodájába, elmondtam, hogy mikhez értek, és azóta itt dolgozom – emlékezett vissza a kezdetekre István.

Értékes munkavállalók, szeretünk velük dolgozni

Nagyon sok területen foglalkoztat nyugdíjasokat a Városgazda18, így gépkocsivezetői, parkfenntartó, gondnok, takarító, asszisztensi és más munkakörökben is találkozhatunk velük. Ravasz Erzsébet, a Humánpolitikai Osztály vezetője röviden úgy összegezte a Városgazda18 és nyugdíjasok kapcsolatát, hogy: szeretünk velük dolgozni.

– A nyugdíjas korúak leginkább a szakmai területeken értékesek számunkra, szívesen látjuk őket a munkavállalóink között, mert tapasztalataikkal és tudásukkal tudják mentorálni a fiatalabb kollégákat. Örömmel fogadjuk a jelentkezésüket könyvelő, kőműves, jogász, gépkezelői, sofőr, szobafestő, vízszerelő és még számos pozícióba. Nagy fizikai és szellemi megterhelést nem feltétlenül bírnak el, de még szeretnének dolgozni, és mi felvállaljuk, támogatjuk őket ebben. A Városgazda18 rugalmas az alkalmazásuk kapcsán, és atipikus munkavállalást tudunk biztosítani számukra. Dolgozhatnak részmunkaidőben, 4 vagy 6 órás műszakokban, rugalmas beosztásokban, de természetesen teljes munkaidőt is vállalhatnak. Ha lehetőség van rá, akkor az egyedi igényeiket is figyelembe vesszük – tudtuk meg Ravasz Erzsébettől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.