Nem kímélte a tél az útjainkat

Az aszfalt legnagyobb ellensége a fagy, a csapadék és a só. Ezen a télen sajnos mindegyikből jutott bőven a kerületi utaknak.

A kátyúk javítása igazi szélmalomharcnak tűnik. Annak ellenére is sok a kátyú, hogy a Városgazda18 Zrt. több százat javít ki havonta az üzemeltetésében lévő mintegy 300 kilométernyi útszakaszon. A Városgazda szakemberei folyamatosan ellenőrzik a kerületi utakat, de nincsenek ezzel másképp a lakosok sem – a részükről is bőven érkeznek a bejelentések, észrevételek.

Vargáné Gedei Anikótól, a Városgazda18 Zrt. Ügyfélszolgálati Osztályának vezetőjétől megtudtuk, hogy mekkora károkat okoztak az elmúlt hónapok kerületi útjainkban.

Folyamatosan dolgoznak a kátyúk eltüntetésén

Folyamatosan dolgoznak a kátyúk eltüntetésén

– 2018 novemberétől 2019 februárjáig 700 m2-nyi kátyú keletkezett a XVIII. kerületben. Ezeken a helyszíneken burkolathiányt tapasztalunk, azaz egy-egy mélyedés vagy gödör várja az arra közlekedő autósokat. Viszont ezen a fagyos télen a sok csapadéknak köszönhetően a Városgazda18 által kezelt útszakaszokon közel 500 m2-es felületen töredezett össze az útburkolat. Ezek azok a helyszínek, ahol bármikor újabb kátyú keletkezhet. A feltöredezett útburkolatból egy-egy aszfaltdarab könnyedén kiválhat, és máris újabb huppanó nehezíti meg a közlekedésünket. Listázzuk és osztályozzuk a kátyúkat, a balesetveszélyes és forgalmas útszakaszokon találhatókat prioritással javítjuk, ezek után infrakátyúzzuk a kevésbé forgalmas utakat.– mondta Vargáné Gedei Anikó.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.