Mutatunk egy szép helyet Pestszentlőrincen

Rendezett sétányok, padok, kukák gondoskodnak a kulturált összképről

Rendezett sétányok, padok, kukák gondoskodnak a kulturált összképről

Gyorsan birtokba vették, és máris sajátjuknak érzik a környékbeliek a Brenner János pihenőparkot. A megvalósult projektet önkormányzati finanszírozással a Városrehabilitáció18 Zrt. menedzselte, a park üzemeltetését pedig a Városgazda18 Zrt. végzi.

Már a gyakori névváltoztatás és különböző elnevezései is tükrözik a terület hányatott múltját, hisz ez a hely már volt Erőmű tó, Büdi tó, Nefelejcs park is. Az új név, a Brenner János park egyben a terület új korszakát és új funkcionalitását is jelzi, ugyanis a Lakatostelep melletti, egykor elhanyagolt rész ma már kellemes sétákra, piknikezésre, pihenésre, kocogásra és közösségi életre is egyaránt alkalmas.

Gémekben, récékben és más madarakban is gyönyörködhetünk a parkban

Gémekben, récékben és más madarakban is gyönyörködhetünk a parkban

Egy nagy volumenű területrehabilitációs fejlesztésen esett át a park, amit az ünnepélyes átadása után a környék lakói gyorsan birtokba vettek. Idősek, fiatalok, gyermekesek, kutyások, sportosok, lustálkodók – gyakorlatilag minden típusú emberrel összefuthatunk a parkban, a rehabilitációs programnak ez volt a fő célja.

Ughy Attila szeretné, ha sokan kapcsolódnának ki a parkban

Ughy Attila szeretné, ha sokan kapcsolódnának ki a parkban

– Olyan helyszínt szerettünk volna, ahol a Lakatos-lakótelepen, illetve annak környezetében élők akár a hét minden napján kikapcsolódhatnak. A sütögető helyen családok, baráti társaságok piknikezhetnek, és a fák alatt a fűben vagy a padokon pihenni, vagy akár olvasni, tanulni is lehet – mondta Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere a park ünnepélyes átadóján.

A park értékét és vonzerejét tovább növeli, hogy futókörrel és egy kutyás élményparkkal egészül majd ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.