Munkára fogtuk a kis Ferrarit

Céges Ferrari a Városgazda18-ban? Egy tűzpiros munkagéppel bővült Társaságunk gépparkja. A kis járgánynak télen is nagy hasznát vesszük majd.

Több mint 1,3 millió m2 területen gondozzuk a füvet

Kemény munkára tervezték

Kemény munkára tervezték

ferrari_szembol

Haigl Béla, a Közterületi Kertészeti Osztály vezetője elárulta, hogy a kis Ferrarit gondos kiválasztás után szerezte be a Városgazda18.

– Jelenleg még teszteljük az új gépet, de ez egy befutott márka, sok városban használják. Legfőképpen a nagykapacitású fűgyűjtő funkciója miatt esett rá a választásunk, ugyanis a 800 literes tartályába szívja fel a levágott füvet és a lehullott lombokat. Különböző adaptereket tudunk a munkagépre szerelni, ilyenek a lombszívó, hótoló és sószóró adapterek. A nyári és őszi munkák után a téli intézkedési tervünkben is komoly feladatok várnak a Ferrarira, ugyanis hótakarításra és sózásra egyaránt fogjuk használni. Az új gép kabinja fűthető, a téli hidegben komfortosabb körülményt biztosít a gépkezelőinknek. Szintén a komfortosabb munkavégzést segíti, hogy az ülése légrugós, kiegyenlíti az egyenetlen felületeket, nem rázza szét a vezetőjét. Társaságunk egyébként összesen 1 335 000 m2 nagyságú területen tartja karban a füves felületeket. Kertészeti osztályunk 20 db lengő fűkaszával, 10 db fűnyírótraktorral és 5 db benzines  tologatós fűnyíróval  dolgozik. A  10 db fűnyírótraktorunkból 4 db alkalmas fűgyűjtésre, 6 db  pedig fűgyűjtés nélküli kaszálásra. A 4 db fűgyűjtésre alkalmas gépből 3 db alacsonyabb teljesítményűvel a kisebb frekventált tereket, parkokat vágjuk, az 1 db új nagy teljesítményű géppel pedig a lakótelepeken található nagy területeket nyírjuk. A 6 db fűgyűjtésre alkalmatlan traktorral a kevésbé frekventált területeket vágjuk, ahol nem gond, ha ott marad a levágott fű – tudtuk meg Haigl Bélától.

Tudtad?

regi_funyiro_webre

Az első fűnyírót 1906-ban használtak először a St. Louis-i botanikus kertben. Ez a gép még olyan hangos volt, hogy inkább kézi kaszával fejezték be a fűvágást.

Speciális füves gumik

Speciális füves gumik

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.