Modern ablakok régi dizájnnal

Folytatódnak a felújítási munkálatok Pestszentlőrinc második legrégebbi épületén, amit most műanyag nyílászárókkal tesznek korszerűbbé.  

A Bókay-kert főépülete Pestszentlőrinc második legrégibb épülete. A birtokosi-majorsági gazdálkodás egyetlen megmaradt emléke, melyet az 1870-es évek elején épített Herrich Károly. A Városgazda18 Zrt. már korábban is több felújítási és állagmegőrző munkát elvégzett az épületen. Jelenleg a nyílászárók korszerűsítésére került sor, tudtuk meg Márton Krisztinától a Városgazda18 Zrt. Intézmény-üzemeltetési Divízió Műszaki és Bonyolító Osztályának vezetőjétől.

Sok nyílászárót cserélünk ki a 145 éves épületen

Sok nyílászárót cserélünk ki a 145 éves épületen

– A nyílászáró csere az épület belső felújításához kapcsolódó munka, amelyet két ütemben végzünk. Az első ütemben kicseréljük az épület bejárati oldalán és a repülő felé eső, rövid oldalon a nyílászárókat, összesen 13 darabot. A régi, tönkrement nyílászárókat új, műanyag, hőszigetelt ablakokra cseréljük, amelyek kívülről a megszokottal azonos zöld színű fóliát kapnak, így az épület megtartja az eddigi jellegét. A régi redőnyöket leszereljük, és új, korszerű alumínium redőnyöket rakunk fel a tükrös terem ablakaira. A bejárati ajtót teljesen átépítettük, kivettük a régi dupla ajtót, megszüntettük a küszöböt, és aszimmetrikus ajtót építettünk be, amelyen – mivel a nyíló szárny nagyobb – jóval könnyebb és komfortosabb lesz a közlekedés. A nyílászárók beépítése egységes lesz (eddig véletlen jelleggel hol a külső falsíkon, hol beljebb voltak a nyílászárók), így kívülről egyforma méretű új párkányok kerülhetnek beépítésre. Az épület másik két homlokzatán lévő nyílászárók cseréje a következő ütemben készül majd el, melyet a jövő évre tervezünk – osztotta meg velünk a felújítás részleteit Márton Krisztina.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.