Mivel tehetünk a séf kedvére?

Az idei Bókay-kerti Napok főzőversenyén Buday Péter séf lesz a zsűri vezetője, aki elárulta, hogy melyek a kedvenc ételei, illetve mi alapján értékeli majd a csapatok teljesítményét.

Egy jó fesztiválról és buliból nem hiányozhatnak a finom ételek sem. A Bókay-kerti Napok szerves és nagysikerű eseménye évről évre a főzőverseny, amelyre idén 80 csapat nevezhet be. A 2018. szeptember 8-ai versenyen a résztvevők szabadjára engedhetik a fantáziájukat, ugyanis a megmérettetés idei fő tematikája a „Nemzetek konyhája” lesz, de grill és bográcsos étel kategóriákban is nevezhetnek az érdeklődők.  Mint azt már megszokhattuk, minden évben neves séfek vezetik a főzőversenyek zsűrijét, és ezzel a hagyománnyal idén sem szakítunk, Buday Péter személyében tisztelhetjük az idei főítészt.

Jó íz, jó hangulat, jó környezet

Buday séf szlogenje az “Egyenek mindig jót és élvezzék az ízeket!” tükröződik a főzőversenyhez való hozzáállásán is. Reméli, hogy sok finom ételt kóstolhat majd a Bókay-kertben.

– A főzőverseny egy társasági program, ezért fontos, hogy jó kedv és hangulat uralkodjon a csapatokban, ezt az értékelés során is figyelembe szoktam venni.  Számít a csapatok által kialakított főzőkörnyezet is. Az elkészült ételeknél az étel összes jellemzőjére figyelek: látvány, íz, illat, textúrák. Nem tudnám kiemelni egyik nemzet konyháját sem személyes kedvencemként, mert minden nemzetnek vannak ízletes ételei. Viszont a kedvenc ételeimet elárulhatom – a libából és kacsából készült finomságokat szeretem minden formában, illetve a rántott karaj a nagy kedvencem még – tudtuk meg Buday séftől.

Akik szeretnék megmérettetni magukat a Bókai-kerti Napok főzőversenyén, azok még regisztrálhatnak az alábbi linkről letölthető nevezési lappal:

Letölthető nevezési lap >>

Versenykiírás >>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük