Megtöltötte a Bókay-kertet a majális

Idén is rengetegen, mintegy 16 ezren szórakoztak a Bókay-kertben május 1-jén, a kerület igazi közösségi helyszíne lett a majális.

A majálist Ughy Attila nyitotta meg

A majálist Ughy Attila nyitotta meg

Évről évre ugyanaz, de mégis kicsit mindig más – összegezhetnénk a kerület legnagyobb majálisát, amit idén is a Városgazda18 Zrt. szervezett. A falatozók, sültkolbászok, sörök, fröccsök és vurstli elengedhetetlen kellékei a majálisozásnak, ugyanúgy, mint a jó zenék, és ezen a napon egyik sem hiányzott a Bókay-kertből.

Korosztálytól függetlenül

Bár a hivatalos megnyitó csak 10.00 órakor volt, a Bókay-kert már jóval hamarabb benépesült, öregek, fiatalok, népviseletbe öltözött gyerekek, és sok-sok család érdeklődött a rendezvény iránt, a sétányokon néha igazi babakocsi-dugók alakultak ki.

Népviseletek színesítették az ünnepségetAz ünnepséget Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere nyitotta meg, nyitóbeszéde alig egy percig tartott, amiben a majálist a tavasz kezdetének nevezte, és bízva a jó időjárásban, kellemes szórakozást kívánt mindenkinek. Kívánsága teljesült, mert a Fesztivál színpad műsorai gyakorlatilag egész nap „teltház” előtt mentek, de a vurstliban és egyéb helyszíneken is egymást érték az emberek. Különös színfoltja volt a majálisnak az oldtimer autók kiállítása, ahol sokan szelfiztek az öreg masinák társaságában. Tánc-és gyerekelőadások, a Városgazda Utánpótlás Akadémia bemutatói hangolták a közönséget a délutáni és esti koncertsorozatra, ahol a Groovehouse, Tolvai Reni, az Exotic és a KFT együttes gondoskodott a felejthetetlen bulihangulatról.

Öregek, de hmmmm

Öregek, de hmmmm

Közös tánccal köszöntötték a májust

Közös tánccal köszöntötték a májust

A KFT együttes koncertjével zárult a 2019-es majális

A KFT együttes koncertjével zárult a 2019-es majális

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.