Megszépült intézményekbe térhetett vissza sok kerületi gyermek

A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. az idei évben is – hasonlóan a korábbi esztendőkhöz – jelentős karbantartási munkákat végzett a kerület önkormányzati fenntartású intézményeiben.

Az 500 ezer Ft alatti karbantartási munkákra idén közel bruttó 53 millió Ft-ot tervezett a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. fordítani. Ez a kerület óvodáiban, bölcsődéiben, szociális- és egészségügyi intézményeiben 100 db különféle szakipari munkákat jelent. Az 500 ezer Ft feletti karbantartási munkákra az önkormányzattal bruttó 31 millió Ft összegű szerződést kötött a Városgazda, ami 26 db jelentősebb feladat elvégzését jelenti.

– Mivel a nyári szünet miatti leállás elsősorban az óvodákat és bölcsődéket érinti, ezért a nyári hónapokban a munkálatok zöme ezekben az intézményekben zajlott. Az intézményi kapcsolattartó kollégánk eredményes tevékenységének és az intézmények rugalmas hozzáállásának köszönhetően a festési munkák már tavasszal elkezdődhettek 14 intézményben. A festés-mázolási munkákkal időben végeztünk – tudtuk meg Sándor Istvántól, a Városgazda18 Zrt. Intézmény-üzemeltetési  Divíziójának a vezetőjétől.

Frissen festve a Bambi Bölcsőde folyosója is

Frissen festve a Bambi Bölcsőde folyosója is

A nyár folyamán további munkák is elkészültek – a teljesség igénye nélkül – 5 óvodában az ablakokra szúnyoghálók felszerelése, a Szivárvány óvodában árnyékoló beépítése, a Vackor tagóvodában belső ajtók cseréje, a Kerekerdő óvodában előtető készítése. Különféle burkolási munkák (pvc lefektetése, parkettacsiszolás) történtek a Mocorgó Tagóvodában, Nyitnikék, Gyöngyszem és Szivárvány óvodákban. Radiátorok cseréi is megtörténtek a Bóbita óvodában, továbbá a belső világítás kiépítésén dolgoztak a Pitypang óvodában, és új udvari ivókutakat kaptak az Aprók Falva, Robogó és Vackor óvodákba járó gyermekek.

A bölcsődei szektorban is történtek tisztasági festések többek között a Bambi, Erdei Kuckó, Iciri-Piciri, Napsugár, Hétszínvirág, Bababirodalom és Csibekas bölcsődékben. Villanyszerelési munkákat végeztek a szakemberek a Csibekas és Csiga-biga bölcsődékben. Jelentős számban kerültek fel szúnyoghálók az ablakokra a Bambi, Fecskefészek, Hétszínvirág, Micimackó és Napsugár bölcsődékben, de ezeken felül még történtek ablak és belső ajtó cserék, kerékpártároló építés, radiátorcserék is egy-egy intézményben.

Több intézményben a melegburkolatok is megújultak

Több intézményben a melegburkolatok is megújultak

– Kapacitás hiányában a nyári szünetben nem sikerült megvalósítani a Zenevár óvodában a radiátor szelepek teljeskörű cseréjét, a Nyitnikék óvoda vizesblokk felújítását, a Szivárvány és Gyöngyszem tagóvodákban pedig burkolási munkákat. Ezekre az elkövetkezendő hetekben kerülhet sor. A tervek szerint szintén kora ősszel készül el néhány óvodában a kerítés javítási és csatornajavítási munka is. Összességében elmondhatjuk, hogy eredményes nyarat zártunk, és az idén is tovább szépültek a kerületi intézmények. Az oktatási-nevelési munkát akadályozó, betervezett feladatok nem maradtak el – összegezte az eddig elvégzett feladatokat a divízióvezető.

Az őszi időszakban a karbantartási munkák folytatódnak a szociális- és egészségügyi intézményekben és Városgazda saját telephelyein.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.