Már felállítottuk a kerület karácsonyfáit

Az egyik fa kerületi, és lakossági felajánlásnak köszönhetően került a régi Piac térre, míg a másik fenyő egyenesen Kecskemétről érkezett, hogy ünnepi hangulatba öltöztesse a Béke teret.

A ház tövéből a kerület központjába

A ház tövéből a kerület központjába

Eláruljuk, hogy kerületünk karácsonyfáit nem a Jézuska hozza, de erről a gyermekeknek egy szót se! Azt is eláruljuk, hogy a Városgazda18 Zrt. munkatársai minden évben fontos szerepet játszanak abban, hogy szép és megfelelő minőségű fák díszítsék az ünnepi időszak előtt és alatt a Béke teret, illetve a régi Piac teret. Akik állítottak már fel otthon karácsonyfát, azok tudják, hogy még egy 1-2 méter magas fát sem olyan könnyű előkészíteni, és jól beállítani. A képek alapján érzékelhető, hogy egy 10 méteres fa állításához már kevés lenne egy szekerce.

– 2018-ban is több kerületi lakos felajánlotta az udvarán, illetve kertjében található fenyőfákat kerületi karácsonyfának. Ezek általában olyan fák szoktak lenni, amelyek túlnőtték az életterüket, kinőtték a kertet vagy az udvart. A felajánlott fák esetében megvizsgáljuk a küllemüket, és felmérjük, hogy daruval kiemelhető-e az adott helyről. Sajnos idén csak egyetlen olyan fa volt, amelyik megfelelő volt, és ebben a formában ki tudtunk emelni. Végül ez a fa került a régi Piac térre. A Béke térre Kecskemétről hoztunk fát. Reméljük a lakosok tetszését mindkettő elnyeri majd – fejezte ki reményét Haigl Béla, a Városgazda18 Zrt. Közterület Kertészeti Osztályának a vezetője.

Így utazott az egyik karácsonyfa

Így utazott az egyik karácsonyfa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük