Lepukkant lakásokból korszerű otthonok

Három és fél hónap alatt 17 visszavételezett önkormányzati lakást újított fel teljes körűen a Műszaki és Városüzemeltetési Divízió Magasépítési Osztálya. Csapatmunka, szervezés és lelkesedés áll az elismerésre méltó számok mögött.

Átlagolva 6 nap alatt végeznek egy lakással

webes_felujitas22
Ha valaki lakásfelújításba vágja a fejszéjét, akkor általában hosszú heteken, hónapokon keresztül jönnek-mennek a szakik a lakásban a végtelennek tűnő munkák alatt. A Városgazda18 szakemberei az eredményeik alapján jobb munkatempót mutathatnak fel, így Szabó István, a Magasépítési Osztály vezetője elégedetten tekinthet vissza az elmúlt időszakra. Ha osztunk-szorzunk, kiderül, hogy megközelítőleg hat napba telik egy-egy lakás felújítása.
– A 2017. április 30-án lezárult ütemben, három és fél hónap alatt 17 lakást újítottunk fel, és ebbe az időintervallumba már beletartoznak az átadás és átvétel folyamatai is. Társaságunk feladatellátási szerződés alapján végzi ezeket a munkákat, a XVIII. kerületi önkormányzat finanszírozza a felújításokat, a Magasépítési Osztály pedig kivitelezőként vesz részt a projektekben – tudtuk meg az osztályvezetőtől.

Legtöbbször lehangoló kép fogadja kollégáinkat

webes_felujitas2
A Havanna-lakótelepen található visszavételezett önkormányzati lakások általában nagyon elhanyagolva, lelakottan kerülnek a Magasépítési Osztály projektjeibe. Szabó István nem tagadja, hogy gyakran elszomorodnak a lakásokban uralkodó állapotokon.
– Sokszor mocskot és hihetetlen körülményeket tapasztalunk a lakásokban, a korábbi lakók nem egyszer csak úgy eltűnnek ezekből a lakásokból, gyakorlatilag lakhatatlanná téve azokat. Változó méretűek a lakások, 35 m2 és 70 m2 között mozognak. A munkáink során jó látni a fizikai és szellemi állományunknak is, hogy ezekből az elhanyagolt lakásokból milyen otthonokat tud varázsolni a csapatunk.

Jobbak lettek, mint újkorukban

Magasabb műszaki tartalommal kerülnek ki a lakások a Városgazda18 kezei alól, mint amilyennel eredetileg rendelkeztek. Korszerű nyílászárókat kapnak, kicserélik bennük az elektromos vezetékeket, a vizesblokkokat. A végső megjelenésről és használhatóságról új hideg- és melegburkolatok, frissen festett falak, illetve megújult konyhák gondoskodnak.

Nem kérdés, hogy melyik az előtte és utána
 Városgazda18 felújítások  Városgazda18 felújítások

 Városgazda18 felújítások  Városgazda18 felújítások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.