Korszerűbb és biztonságosabb játszóterek

Önkormányzati finanszírozással hat kerületi játszótéren végez felújítási munkákat, esetenként bővítést a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. A gyermekek biztonságáról gondoskodó kerítéstől kezdve a napvitorlákig sok változás várható a felújított játszótereken.

A Fecskefészek bölcsődével szemközt lévő hatalmas játszótér egyike azoknak a XVIII. kerületi játszótereknek, amelyeken karbantartást, korszerűsítést, esetenként bővítést végez a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. A megújult játszóteret Kucsák László országgyűlési képviselő és Banyár László, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. vezérigazgatója március 7-én tekintette meg Galgóczy Zoltán alpolgármester és Papp Krisztián, az önkormányzat külsős bizottsági tagja társaságában.

Kucsák László (képünk bal oldalán) a játszótéri bejáráson is egyeztetett a további feladatokról

Kucsák László (képünk bal oldalán) a játszótéri bejáráson is egyeztetett a további feladatokról

– Lakossági beszélgetések során többször is felvetődött, hogy a gyermekek fejlődése, kikapcsolódása szempontjából meglévő játszótereket vizsgáljuk át, és ahol szükséges, ott legyen végrehajtva a korszerűsítés. Az önkormányzattal egyeztetve kerestem meg a Banyár Lászlót, a játszótereket gondozó városüzemeltető cég vezérigazgatóját, és így jött létre ez a több helyszínt érintő felújítás – mondta el Kucsák László.

A Vándor Sándor utcai játszóteret immár több mint 200 méternyi kerítés veszi körül, három bejárattal. A Városgazda munkatársai megtisztították a játszóeszközöket az oda nem illő firkáktól, graffitiktől, rendbe hozták a növényzetet, felfrissítették a homokozót, és kicserélték a régi padok elkorhadt fa elemeit, melyek az évek során elhasználódtak.

Több XVIII. kerületi játszótér infrastruktúrája is megújul

Több XVIII. kerületi játszótér infrastruktúrája is megújul

– A hat játszóteret érintő felújítási programot teljes egészében az önkormányzat finanszírozta. A XVIII. kerületben több mint 50 közterületi és közel 50 intézményi játszótér van a Városgazda kezelésében. Ez több mint 1000 játszóeszközt is jelent, amit társaságunk tart karban. A mostani projekten felül is folyamatosan ellenőrizzük ezeket a játszótereket, és ahol szükséges, ott javítjuk az időjárás vagy a használat során keletkezett károkat – tette hozzá Banyár László.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.