Kerületünk hasznos pontja lesz a KRESZ park

A tereprendezés és földmunkák után már körvonalazódnak a leendő KRESZ park útjai. Szabadidős programoknak és baleset-megelőzési rendezvényeknek egyaránt ideális helyszíne lesz a park.

Kisebb, mini KRESZ parkokkal már több XVIII. kerületi óvodában találkozhattak a szülők, ám olyat még a többi fővárosi kerületben sem igazán látni, mint amilyen a lőrinci régi piac egykori parkolójának a helyén épül. A projekt önkormányzati kezdeményezéssel és finanszírozással valósul meg, a Városgazda18 Zrt. pedig kivitelezőként vesz részt a munkálatokban. A tervek szerint a KRESZ park a XVIII. kerület egyedi jeleit és jellegzetességeit viseli majd magán, így többek közt a Gilice tér környékének útvonalai, illetve repülőgép is visszaköszön a látogatókra. Nem csupán a KRESZ-park épül meg, hanem a hozzá tartozó járda is megújul, valamint lesznek padok és szemétgyűjtő edények is. A park előreláthatólag július végére épülhet meg.

Évente több száz rendezvényen tesz a rendőrség a bűn- és baleset-megelőzésért

Évente több száz rendezvényen tesz a rendőrség a bűn- és baleset-megelőzésért

A bűn- és baleset-megelőzést is segíti majd

Rendőrszemmel is profinak tűnik az épülő KRESZ park, dr. Jánosik István, a XVIII. kerületi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője elárulta, hogy a munkatársaival közösen már nagyon várják a park átadását.

– Ezt a pályát a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya is véleményezte a tervezés során, és mindent megfelelőnek találtak. Örülünk a parknak, mert több kerületben is vannak hasonlóak, és sikeresen használják őket. Évente több száz bűn- és baleset-megelőzési felvilágosítást tartunk az óvodákban, iskolákban, rendezvényeken. Terveink szerint a bűn- és baleset-megelőzési rendezvényeink részére a KRESZ park biztosít majd helyszínt, mivel központi és jól megközelíthető helyre épül, illetve az infrastruktúrája is optimális lesz. Örvendetes, hogy a kerületben egyre többen kerékpároznak, ez egy nagyon jó közlekedési eszköznek számít ezen a környéken. Az óvodák, iskolák és egyéb létesítmények kerékpártárolói általában telítettek, sok szülő közösen teker a kicsikkel. A KRESZ park nagyban segíti majd, hogy a gyerekek és fiatalok elsajátítsák a közlekedési alapfogalmakat, és biztonságosabban vegyenek részt a forgalomban – tudtuk meg a kapitányságvezetőtől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük