Jól teljesít kerületünk a szemetelésben

Utcai szemetelésben és illegális hulladéklerakásban is hozta a lakosok egy része az előző évek számait. De vajon a XVIII. kerület milyen részein teljesítettek a legjobban és szemeteltek a legtöbbet?

A cinikus bevezető után jöjjön néhány elgondolkodtató szám Pestszentlőrinc-Pestszentimre szemetelési adataiból, amelyeket a Városgazda18 Zrt. Közterületi Kertészeti Osztály Kommunális csoportjától és az erdőgondnokság munkatársaitól kapott adatok alapján állítottunk össze.

Ha eltűnik egy szemétkupac, valahol születik egy másik

Ha eltűnik egy szemétkupac, valahol születik egy másik

A Városgazda18 kommunális csoportja 2018-ban 3 600 m3 hulladékot gyűjtött össze a kerület köztereiről, játszótereiről, utcáiról. Ahhoz, hogy valamennyire érzékeltetni tudjuk ezt a mennyiséget, képzeljünk el egy, az építkezéseken használatos, nagyméretű sittes konténert, ami 8 m3

Mint azt Lovass Sándortól, a Városgazda18 Zrt. Kommunális Csoportjának a vezetőjétől megtudtuk, az előző évekhez viszonyítva most télen sem csökkent a lakosság egy részének a szemetelési kedve.

– Általában nyáron szemetelnek lényegesen többet, télen pedig kevesebbet, de ezen a télen szinte a nyári szemétmennyiséggel megegyezőt gyűjtötték össze a munkatársaink. Ha két napig nem gyűjtjük valahol a szemetet, az már határozottan meglátszik a környék összképén. Ezer kerületi kukát kezelünk, sok szemetet kézzel szedünk fel, és a két ünnep között is gyűjtöttük a hulladékot. Munkatársaink szombatonként is dolgoznak a kerület tisztaságán, ennek is köszönhető, hogy elfogadható városképet láthatnak a lakók – tudtuk meg a csoportvezetőtől.

Ha az összegyűjtött szemét alapján szerint szeretnénk top 5-ös listát felállítani, akkor a kerületi rangsor a következőképpen alakulna:

  1. Havanna-lakótelep
  2. Lakatos-lakótelep
  3. Gloriett-lakótelep
  4. Szent Lőrinc-lakótelep
  5. Alacskai úti lakótelep

Nemcsak az utcán, parkokban és tereken szeret szemetelni a lakosság (akinek nem inge, ne vegye magára), hanem az erdőkben is. A Városrehabilitáció18 Zrt.-hez tartozó erdőgondnokság munkatársai 2018-ban 150 m3 szemetet gyűjtöttek össze a kerületi erdőkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.