Ismét rekordot döntött a majálisunk

Kicsik és nagyok tánccal köszöntötték a májust

Kicsik és nagyok tánccal köszöntötték a májust

A hangulat és a látogatói létszám igazolta, hogy a rock valóban örök és elpusztíthatatlan. A koncertek és előadások közben Kovács Áron műsorvezetőnek sikerült tökéletesen megfogalmaznia a Bókay-kert esszenciáját, vonzerejét.

Több mint húszezer ember látogatott ki május 1-jén a Városgazda18 Zrt. által szervezett Rock Majálisra a Bókay-kertbe, és ezzel megdöntöttük a tavaly felállított rekordunkat, a tizennyolcezres látogatói számot. Már az ünnepség hivatalos kezdése előtt sokan birtokba vették a kertet, és a nap folyamán gyakorlatilag a park minden szegletét majálisozók töltötték meg. A színpad előtti közönség összetétele az aktuális előadások és koncertek tükrében változott, így a reggeli órákban főként a nemzetiségi táncbemutatók és a népi hagyományok kedvelői töltötték meg a Fesztivál színpad előtti teret. Kicsit később már gyermekek, családok szórakoztak a Portéka színpad előadásán. Aztán jöttek az első rockzenekarok, a Highland Bastards és Jump Rock Band, akik megalapozták a koradélutáni hangulatot, 20 és 80 év között többen is táncra perdültek – mindenki a maga módján. A Városgazda Utánpótlás Akadémia Küzdősport Szakosztályának és a Street Dance csapatának a bemutatóit is nagy érdeklődés fogadta, az Akadémia sátránál pedig részletesen megismerhették a látogatók a különböző szakosztályaink programjait.

Kovács Áron szerint is fantasztikus hely a Bókay-kert

Kovács Áron szerint is fantasztikus hely a Bókay-kert

Bókay-kert, az összegyúrt bolygó

Sokat tett a majális jó hangulatáért Kovács Áron is, aki műsorvezetőként celebrálta az ünnepséget, és a poénjai mellett megfogalmazta, hogy miért is olyan varázslatos hely a Bókay-kert.

– Most először sikerült bejárnom ezt a parkot, ami olyan, mintha egy egész bolygót gyúrtak volna össze egyetlen helyre. Itt minden van: tavak, fák, repülőgép, sípálya, focipálya… Fantasztikus, ilyet máshol én még nem láttam – összegezte véleményét a Kovács Áron.

 

 

„Hosszú haját fújja a szél, ereiben lüktet a vér” - LORD

„Hosszú haját fújja a szél, ereiben lüktet a vér” – LORD

Este is teltház volt

A késődélutáni órákra maradtak a nagyágyúk, a Rocktenors együttes, a Roy és Ádám Trió és a LORD együttes. Roy és Ádám slágereit szinte mindenki kívülről fújta, sokan közösen énekeltek ez együttessel. A LORD koncertje alatt pedig már egy tűt sem lehetett leejteni a Fesztivál színpad környékén, teltház előtt zengtek a riffek záróráig.

 

 

 

 

Galéria

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.