Így lesz tisztább a talaj a kerületünkben

Nehéz terepnek számít a csatornázás a XVIII. kerületben, ugyanis kialakított kertekben, illetve a már meglévő infrastruktúrák figyelembevételével kell megoldani a szennyvízcsövek lefektetését. A Városgazda18 Zrt. csatornázási csapata folyamatosan dolgozik kisebb vagy nagyobb projekteken.

A Vilmos Endre Sportcentrumban idén 700 méter csatornát fektettek le

A Vilmos Endre Sportcentrumban idén 700 méter csatornát fektettek le

A XVIII. kerület életében és talajminőségének javításában fontos mérföldkövet jelentett a 2015-ös év, amikor 90 kilométernyi csatorna készült el  a Fővárosi Önkormányzat csatornázási programjának keretében. Ezzel mintegy 8 000 kerületi család részére nyílt lehetőség arra, hogy az ülepítős és emésztőgödrös megoldások helyett rácsatlakozzanak a csatornahálózatra. 2018-ban és 2019-ben is több kilométernyi csatorna fog elkészülni a kerületben.

Bíznak a Városgazda garanciájában

Eddig 785 tervezési feladatot és 334 házi csatorna bekötést végzett el a Városgazda18 Zrt., és a továbbiakban is várható, hogy a lakosság egy része a vállalatot bízza meg hasonló munkákkal. A versenyképes árak mellett a megbízóinknak a garancia is nagyon fontos, ugyanis a társaság minden kivitelezésére garanciát vállal, probléma esetén a könnyen elérhető ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésükre. A sikeres projektben mintegy 1120 elégedett ügyfele számára nyújtott szolgáltatást a Városgazda18 Zrt.

Lassan eltűnnek a kerületből a szivárgó házi ülepítők

Kézi ásással fektetnek csöveket a Városgazda18 munkatársai

Kézi ásással fektetnek csöveket a Városgazda18 Zrt. munkatársai

A csatorna házi rákötések, továbbá az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok csatornázása mellett, a 2017-es évben csak önmagában a Vilmos Endre Sportcentrumban 700 méteres csatornarendszert építettek ki a társaság munkatársai. Varsányi Balázs, a Városgazda18 Zrt. Mélyépítési osztályvezetője elmondta, hogy jelenleg 15 önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanban csatornáznak. – Általában 30-50 éves elavult ülepítőkkel találkozunk a munkáink során, amelyek nem megfelelően szigeteltek, így sok szennyvíz a talajba vagy felső vízrétegbe szivároghat. A csatornázásnak köszönhetően jóval kisebb lesz a talaj szennyezettségi terhelése a kerületben, ezzel egy tisztább környezetet biztosíthatunk. A kialakított kertekben, telkeken a tulajdonosok, lakók szeretnék, hogy minél kisebb mértékben sérüljön a környezetük, sok helyre munkagépekkel be sem tudunk hajtani. Gyakran kézi ásással fektetjük le a csöveket, ez nagyban megnehezíti, lassíthatja a munkafolyamatainkat, de próbálunk mindent megtenni azért, hogy az ingatlanok minél gyorsabban és nagyobb százalékban a csatornahálózatra csatlakozhassanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük