Igazi pestszentimrei ünneppé nőtte ki magát a Vasvári Pál Toborzó fesztivál

Ezen a rendezvényen szinte mindenki ismer mindenkit, és a lakosok jó része már sajátjának érzi. Nagy baráti és családi társaságok, sok gyermek, összességében pedig több ezer részt vevő a fesztiválon.

Nemcsak a programok, hanem az egyenruhák is színesek voltak

Nemcsak a programok, hanem az egyenruhák is színesek voltak

Június 1-jén benépesedett és megtelt a Pestszentimrei Sportkastély mögötti terület. A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és a Vasvári Pál Polgári Egyesület szervezésében, illetve a XVIII. kerületi önkormányzat támogatásával megrendezett Vasvári Pál Toborzó Fesztivál idén is kellemes pillanatokat, órákat szerzett az érdeklődőknek. Már a korábbi években is megjegyeztük, hogy feltehetően ez a kerület egyik legérdekesebb és legszínesebb rendezvénye, ugyanis a huszároktól és katonáktól kezdve a boszorkányokon és katasztrófavédelmi bemutatón keresztül hazánk több sztárfellépőjéig szinte mindenkivel találkozhattak az érdeklődők.

Koszorúzástól az R-GO koncertig

A Vasvári Pál Toborzó Fesztivált megelőzően, ám annak szerves részeként ünnepi megemlékezés és koszorúzás helyszíne volt a pestszentimrei református templom kertje. A Vasvári-kopjafánál Ughy Attila polgármester és Péntek László, a Körösfői Rákóczi Kultúregylet elnöke, a Vasvári Pál Polgári Egyesület tiszteletbeli elnöke mondott ünnepi köszöntőt, majd koszorúzással tisztelegtek a mártírhalált halt márciusi ifjonc emlékére. A koszorúzás után a Sportkastély mögötti terület biztosított helyszínt a fesztiválnak, ahol főzőverseny, sok-sok fellépés és bemutató, koncertek és diszkó tették emlékezetessé az ünnepséget. Gyakran láthatunk ezen a rendezvényen akár 20-30 fős baráti társaságokat is közösen főzni, sörözni, lazítani, bulizni – igazi közösségi térré változott át a sportpálya. A délutáni és esti koncertekre megtelt a színpad előtti tér, a fesztivált az R-GO együttes koncertje zárta.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük