Huszáros pop-rock életérzés Pestszentimrén

Hogy a történelem és hagyomány mennyire szerves része lehet egy modern rendezvénynek, arra a Vasvári Pál Toborzó Fesztivál a legjobb bizonyíték. Határon innen és túlról, több ezren közösen emlékeztek és ünnepeltek.korosfoiek_webre lacko_webre

Az 1848-as forradalmárról, Vasvári Pálról immár hatodik alkalommal emlékeztek meg június 3-án a Pestszentimrei Sportkastély mögötti téren. Az önkormányzati támogatással megrendezett fesztiválnak a Városgazda18 volt a főszervezője, a Vasvári Pál Polgári Egyesület pedig társszervezőként vette ki részét a feladatokból. Erdélyi vendégek és kitelepülők is szép számban képviseltették magukat az eseménysorozaton.

Pörgés ezerrel

A Városgazda18 rendezvényszervezői csapata hatalmas profizmussal varázsolta, és alakította át a rendezvény helyszíneit a nap során többször is. Délelőtt a főzőversenyhez és a színpadi beszédekhez biztosították a terepet, aztán koncertekre, előadásokra és lovas lovagi tornára hangolták át a teret, majd egy lángoló autó eloltásához nyújtottak helyszínt a tűzoltó show keretében, végül pedig gondoskodtak arról, hogy az esti Edda koncert bulihelyszínként fogadja a rajongókat.

Több száz éves időutazás

Nemcsak a helyszínek változtak egész nap, hanem a fesztivál hangulata is, olyan volt mintha ide-oda repülnénk az évszázadokban. Az ünnepi megemlékezésen felidézték Vasvári Pál alakját, beszédet mondott Bauer Ferenc, a Vasvári Pál egyesület társelnöke, és Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere, aki egyben a rendezvény fővédnöke is volt. Átadásra kerültek a Vasvári-díjak, amit idén Lackó Gábor, afozocsapat_webre székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola igazgatója és dr. Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsa nevű civil szervezet elnöke vehették át. Mindeközben többen népviseletben és húszár egyenruhában mustrálgatták a kitelepült honvédségi sátor modern fegyverzetét és szimulátorát. Aki akart, ingyen lőhetett célba a lézeres puskákkal. Bárki felpattanhatott a konflisra egy körre, utána pedig emelődarus tűzoltóautóval repíthette magát Pestszentimre fölé. A középkori jelmezes torna lovagjainak jégkását nyalogató gyermekek szurkoltak a kordonok mellől, Dér Heni nem korabeli szerelését és combjait pedig a fanatikus Edda rajongók is megcsodálták a színpad előtt. A Városgazda Utánpótlás Akadémia Street Dance csapata modern táncokkal, míg a népviseletes fiatalok néptáncokkaletelkep szórakoztatták a közönséget. Az esti Edda koncertre megtelt a Sportkastély mögötti tér, és a rockbanda tette teljessé az eseményt, ugyanis a fesztivál színes programrepertoárjából egyedül a rockzene maradt ki egészen addig.

 

Galéria

Séfek zsűrizték az ételeketFőzősor – sokan indultak a versenyen

Vasvári Pál Toborzó Fesztivál 2017.Lovagi bemutató

Dér Heni nem népviseletben lépett felAz Eddával vált teljessé a nap

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.