Hatalmas elismerés és ajándék az Akadémiának

Ősszel már a legmodernebb focipályákkal és infrastruktúrával büszkélkedhet a Városgazda Utánpótlás Akadémia. Az ünnepélyes megállapodáson többen méltatták a sportvállalkozás érdemeit.

Kezdődhet a munka

A Magyar Labdarúgó Szövetség és a XVIII. kerületi Önkormányzat közötti megállapodásnak köszönhetően ősszel elkészülhet a Városgazda Utánpótlás Akadémia labdarúgó szakosztályának megújult bázisa a Vilmos Endre Sportcentrumban. Az MLSZ Budapest Pályaépítési Programjának keretein belül megvalósuló beruházások részeként a sportcentrumban egy világítással rendelkező, műfüves nagy labdarúgó pálya épül. A jelenleg is működő élőfüves pályát felújítják, és öntözőrendszerrel látják el, a sportcsarnok öltözőkapacitását pedig négy új öltözővel bővítik ki.

Fontosnak tartják az Utánpótlás Akadémiát

resztvevok

Balról jobbra: Gundel Takács Gábor, Studniczky Ferenc, Baumann Gizella, Ughy Attila

Az ünnepélyes aláíráson és az azt követő pályamegtekintésen prominens személyek vettek részt, többek közt Dr. Vági Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára, Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere, Dr Lévai István Zoltán, a XVIII. kerület alpolgármestere, Studniczky Ferenc, az MLSZ Budapesti Pályaépítés Program Intéző Bizottság elnöke, Gundel Takács Gábor, az MLSZ Budapesti Pályaépítés Program Intéző Bizottság alelnöke, valamint Banyár László, a Városgazda Utánpótlás Akadémia Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Többen hangsúlyozták, hogy milyen meghatározó szerepet tölt be az Utánpótlás Akadémia a fiatalok sportolási lehetőségeinek biztosításában. Gundel Takács Gábor szerint a gyermekek és a szülők számára ma már alapelvárás, hogy egy futballpálya és az öltözők legyenek rendezettek, modernek és jól felszereltek. – Az Utánpótlás Akadémia munkája rendkívül fontos, mindenkinek lehetőséget nyújt a sportolásra. Sokkal jobb a gyermekeknek, ha sportolnak, mint ha helyette valami haszontalan dolgokat csinálnának. Az Akadémia elsősorban a sport örömét nyújtja, nem akar mindenáron klasszisokat nevelni, de a klasszis játékosok majd az ilyen programok hozadékai lesznek – véli Gundel Takács Gábor.

ughy_banyar_gundel

Ughy Attila, Banyár László és Gundel Takács Gábor az eseményen

Az elismerések újabb kihívásokat jelentenek

– Óriási öröm és egyben megtiszteltetés számunkra, hogy éppen a Városgazda Utánpótlás Akadémia bázisa, a nagy hagyományokra visszatekintő Vilmos Endre Sportcentrum lehet az első fejlesztendő sportlétesítmény a Magyar Labdarúgó Szövetség Budapest Programjának keretében. Az alig több mint két éve működő sportvállalkozásunk így év végére egy igazán modern, minden igényt kielégítő otthonba, egy igazi ékszerdobozba költözhet. Ez részben elismerése az eddigi erőfeszítéseinknek, részben pedig új impulzust és lendületet adhat a 2015-ben megkezdett szakmai munkánknak, melynek egyébként is egyre több eredménye tapasztalható a Bozsik tornákon. Hatalmas ajándék és lehetőség tehát ez nekünk, amiért köszönettel tartozunk az MLSZ-nek és a Budapesti Labdarúgó Szövetségnek ugyanúgy, a programot a helyszín és az önrész biztosításával, valamint az – egyébként éppen a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. révén elvégzendő – előkészítő munkák elvégzésével támogató kerületi Önkormányzatnak is, és persze az Akadémia minden munkatársának, akik sportvállalkozásunk sikerén fáradoznak – mondta Banyár László, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és a Városgazda Utánpótlás Akadémia Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. – Ez az első igazán nagy fejlesztésünk, ami egyben az Akadémia valamennyi sportolójának első közös nagy sikere. Nagyon bízom abban, hogy ahogy növekszünk, erősödünk, egyre több hasonló élményben lesz részünk úgy a sport, mint az infrastrukturális fejlesztések területén egyaránt, nemcsak a futball, de a többi sportág tekintetében is. Remélem, mindenki izgatottan várja az őszi pályaavatót, amelyet a megszépült sporttelepen tartunk majd – előlegezte meg a vezérigazgató.

Ilyen jelenleg a pálya

Ilyen jelenleg a pálya

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük