Gyors munkavégzés a kerületiek komfortérzetéért

A Kispesti utca vízcsőtörését és útburkolati meghibásodását követő gyors önkormányzati döntésnek és kivitelezésnek köszönhetően újulhatott meg az úttest, javítva ezzel a környéken élők közérzetét.

A Budapest Közút Zrt. közterületi építkezéseket nyilvántartó honlapjáról a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. szakemberei június 14-én észlelték, hogy a Kispesti utcában vízcsőtörés miatti útmeghibásodás történt. A helyszínre érkező útellenőr tapasztalta, hogy csősérülés következtében a csatorna nyomvonala mellett mintegy 60 méteres szakaszon az út megsüllyedt.

Ughy Attila polgármester elmondta, hogy ezt követően gyors kivizsgálást indítottak a helyzet tisztázására. Miután a Fővárosi Vízművek Zrt. a vízcsőtörést megszüntette, az utca burkolatának csak azt a néhány négyzetméteres szakaszát újította fel, amely konkrétan a csőtörés helyszíne volt, ám az úton keletkezett további beszakadás szerintük nem a jelentős mennyiségben és nagy nyomással kifolyt víz miatt történt. Összehívtuk egy megbeszélésre az önkormányzat valamint a Városgazda műszaki és jogi szakembereit, majd minden szereplő részvételével helyszíni bejárást is tartottunk. Végül arra a meggyőződésre jutottunk, hogy a megrongálódott úttest teljes szakaszát abban az esetben tudjuk leggyorsabban helyreállítani, ha a magunk kezébe vesszük a kivitelezést. Nem kívántunk ugyanis hosszadalmasabb jogi vitákba bocsátkozni, mert a Kispesti utcában lakók és az ott közlekedők érdeke sürgős lépést kívánt. Márpedig a kerületiek komfortérzete számunkra igen fontos, ezért önkormányzatunk vállalta a megsérült útszakasz gyors helyreállítási munkáit és az ezzel járó költséget – tudtuk meg a polgármestertől.

A kivitelezéssel az önkormányzat saját cégét, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt-t bízta meg, akik a munkálatokat napokon belül elkezdték. Ennek során a helyi lakosok kisebb-nagyobb igényeit is figyelembe vették. Voltak ugyanis olyan észrevételek, amelyek szerint az utcában a csatornafedlapok kiemelkedtek az útfelületből, ezért az érintett szakaszon a fedlapokat is szintbe helyezték.

A vízcsőtörés miatt megrongálódott útszakaszt az egyéb javításokkal együtt az önkormányzat cége mintegy 60 méter hosszon, 93 négyzetméter felületen június 27-éig helyreállította, aminek következtében az utcában lakókat és az átmenő forgalmat használókat ért kellemetlenségek megszűntek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük