Gyönyörű növények érkeztek a kerületünkbe

Hamarosan több helyen is láthatják majd őket.

Kicsit szakítunk a hagyományokkal, és az eddig megszokott egy- vagy kétnyári virágok helyett elkezdünk évelő növényeket is kiültetni. Kertészeti kollégáink a XVIII. kerület tíz pontján létesítenek évelő virágágyásokat.

 

Ezzel a lépéssel nemcsak változatosabbá és színesebbé tesszük a virágos felületeinket, hanem a fenntartásuk is gazdaságosabb lesz. A kialakításra kerülő évelőágyások létesítéshez egyszeri beruházásra van szükség, ellentétben a korábbiakkal, ahol minden évben meg kellett vásárolni, vagy nevelni kellett az ültetésre szánt egynyári virágokat.


Az erőforrásainkat figyelembe véve is lényegesen hatékonyabbnak tartjuk az évelő virágágyak kialakítását, ugyanis könnyebb lesz őket gondozni.


Az alábbi virágokkal találkozhatnak majd az ágyásokban:
Ajuga reptans ‘Burgundy Glow’, Ajuga reptans ‘Chocolate Chips’, Ajuga reptans ‘Pink Lightning’, Geranium sanguineum, Hosta fortunei ‘Aureomarginata’, Rudbeckia fulgida ‘Goldstrum’, Yucca sp., Lavandula angustifolia, Lavandula angustifola ‘Ellagance Pink’, Lavandula angustifolia ‘Ellagance Sbnow’, Gaillardia aristata ‘Arizona Red Shades’, Veronica spicata, Veronica spicata ‘Heidekind’, Veronica spicata ‘Icicle’, Heuchera hybrida ‘Forever Purple’, Heuchera ‘Regina’, Heuchera villosa ‘Caramell’, Iberis sempervirens, Sedum acre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük