Fényes jövő vár a futballpályánkra

Már csak azért is, mert 72 000 wattal lesz megvilágítva. A világítás tervezésénél figyelembe vettük, hogy a környező lakóépületeket ne zavarja majd a fényerő.

20 méter magasan lesznek az új reflektorok

20 méter magasan lesznek az új reflektorok

Hatalmas emelőkosaras autóról szerelték fel a Vilmos Endre Sportcentrumban található élőfüves pálya reflektorait. A világítás paramétereiről Csávás-Szalay Örs, a Városgazda18 Zrt. Műszaki Előkészítő és Bonyolító osztályának műszaki menedzsere osztott meg velünk részleteket.

– A világítás terv szerint a pálya megvilágítása 6 darab, egyenként 20 méter magas oszloppal, oszloponként 6 darab 2 000 watt teljesítményű fémhalogén fényvetővel lesz megoldva. A lakókörnyezet közelségét figyelembe véve, a zavaró fény csökkentése érdekében aszimmetrikus lámpatesteket alkalmaztunk, melyekre külön árnyékoló elemek is telepítve lettek. A hat oszlopnak köszönhetően a négy oszlopos megoldással szemben a megvilágítás egyenletessége jobb, főként az alacsonyabb megvilágítási fokozatokban (helyi verseny és edzés). Az MLSZ kiírásának megfelelően a labdarúgó pálya az emelt helyi versenyszintű világítást biztosítja, az átlagos megvilágítási szint 350 lux – tudtuk meg a műszaki menedzsertől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.