Felkészültünk a télre

Hogy milyen lesz, illetve mennyi havat és jeges utat tartogat számunkra az idei tél, azt előre senki sem tudhatja, de precízen kidolgozott „Téli intézkedési terv” gondoskodik arról, hogy az elkövetkező időszakban is zökkenőmentesek legyenek a kerület hétköznapjai. 

Mindenki számára ismerős lehet a helyzet, amikor az első nagyobb havazást követően megbénul a város. Dugók, koccanások nehezítik a közlekedést, és ilyenkor még a csúszós járdák is tetézik a balesetveszélyt. A XVIII. kerületben összesen 341 km út található, amiből 70 km fővárosi üzemeltetésben van, 271 km útszakaszról pedig a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. gondoskodik, ehhez a feladatkörhöz hozzátartozik a téli síkosságmentesítés is.

2019. november 15-től lépett hatályba a Téli intézkedési terv a Városgazda18-nál, a XVIII. kerület saját útjainak az üzemeltetőjénél, és 2020. március 15-ig tart. Az intézkedési terv betartásának és koordinálásának vezetője, Varsányi Balázs osztott meg részleteket a felkészülésről.

– Egy aprólékos, rengeteg részletet érintő tervről beszélünk, ami gyakorlatilag azt is meghatározza, hogy melyik útszakaszon hány gramm síkosságmentesítő anyagot szórhatunk ki havazás, jegesedés esetén. A terv összeállításánál többek közt figyelembe kellett vennünk, hogy vannak-e védett fasorok az érintett helyeken, mert ott kevesebb síkosságmentesítőt használhatunk, ugyanúgy, ahogy a hidakon és felüljárókon is. Gondoskodunk munkatársaink oktatásáról a terv kapcsán, ugyanis ebben az időszakban egyénenként meghatározott feladatokat és járatterveket kapnak. A járműveken, gépeken dolgozók és a kézi takarítást végzők már most tudják, hogy mik lesznek a feladataik egy havazás esetén. Tájékoztatjuk kollégáinkat az útvonalak takarítási sorrendjéről is, a szükséges anyagokról és eszközökről, amelyek beszerzéséről a Városgazda18 időben gondoskodik. A hó eltakarításának és a síkosságmentesítés szükségességét folyamatosan ellenőrizni fogjuk a járdákon és egyéb közterületeken is. Havazás esetén napi 20 órát is dolgoznak majd az útkezelő gépjeink, és mindent megteszünk azért, hogy a kerület közlekedése és élete ne zökkenjen ki a hétköznapi kerékvágásból a téli időjárás miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük