Épül a jövő sportcsarnoka

Ünnepélyes keretek és nagy érdeklődés mellett tették le a Budapest Airport Aréna alapkövét szimbolizáló időkapszulát. Kerületünk egy modern, multifunkcionális, ezer fős lelátóval rendelkező sportcsarnokkal lesz gazdagabb.

Már javában zajlanak a munkálatok az egykori Lőrinci Sportcsarnok területén, hogy a 42 éves sportlétesítmény teljesen megújuljon, és olyan sportcsarnokká váljon, ami megfelel a kerület sportigényeinek, kulturális és társadalmi rendezvényeknek, illetve napjaink elvárásainak. A bruttó 2,1 milliárd forintos beruházás 70%-át TAO pályázaton nyerte a PLER-Budapest, a fennmaradó 30%-ot pedig Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc – Pestszentimre Önkormányzata biztosítja.

Fővárosi és kerületi szemmel is jelentős fejlesztés

A BUD Aréna szimbolikus alapkövét 2019. május 8-án rakták le, és az épülő sportcsarnok jelentőségét az eseményen résztvevők nevei is tükrözik: Tarlós István, Budapest főpolgármestere, Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere, dr. Lévai István Zoltán, polgármester-helyettes, Jost Lammers, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója, Banyár László, a Városgazda18 Zrt. vezérigazgatója és Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda-szövetség szakmai igazgatója közösen helyezték el az időkapszulát.

Az időkapszulába néhány, a kerületet szimbolizáló tárgy került

Az időkapszulába néhány, a kerületet szimbolizáló tárgy került

– Különösen fontos ma, ebben az energiapazarló világban, hogy az új, akadálymentesített épület gazdaságosan és egyszerűen üzemeltethető lesz. A XVIII. kerületben az elmúlt két ciklusban rendre megújultak a sportpályák, uszodák, szabadidőparkok, illetve a hozzájuk tartozó kiszolgáló egységek. A helyi sportfejlesztési koncepció igazodik a kerület adottságaihoz és tervezett jövőképéhez, összhangban van az egyéb fejlesztési elképzelésekkel. A sportnak a mozgás élettani előnyén kívül jelentős közösségformáló és megtartó ereje is van, ezért a helyben lakók sportolásra való ösztönzése egyben a közjót is szolgálja – mondta Tarlós István az eseményen.

A PLER csapata is részt vett az ünnepségen

A PLER csapata is részt vett az ünnepségen

Ughy Attila többek közt mérhetetlen örömének és büszkeségének adott hangot az ünnepi beszédében.

– Most egy olyan sportcsarnokot sikerül a XXI. század kor követelményeinek megfelelően átépíteni, ami évtizedek óta jelképe és ünnepelt otthona a kerületi sportéletnek. Azt szeretnénk, hogy az intézmény Budapest egyik legnépszerűbb sport- és rendezvénycsarnokaként funkcionáljon a jövőben, és az élsport, a különböző közösségi események mellett szeretett helyszíne legyen az iskolai és utánpótlás rendezvényeknek is. Mérhetetlen öröm és büszkeség, hogy itt lehetünk, és partnereinkkel együtt részt vehetünk az új csarnok születésénél – mondta a polgármester.

Nagy média érdeklődés övezte az alapkőletételt

Nagy médiaérdeklődés övezte az alapkőletételt

A beszédek után az esemény díszvendégei különböző tárgyakat helyeztek el az időkapszulába, így többek közt dedikált, erre az alkalomra készített PLER mez, Városkép újság, repülőtéri aszfaltdarab, a Városgazda18 logójával ellátott póló, a vendégek által aláírt emléklap és különféle zászlók is helyet kaptak benne.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.