Eláruljuk, mi épül a Regény utca mellett

Az említett terület így nézett ki korábban

Az említett terület így nézett ki korábban

Eltűnt a susnyás, rendezték a terepet, és egy sánc is megjelent. További érdeklődésre adhat okot, ha eláruljuk, hogy a sánc valójában egy lődomb, és a helynek nem lesz párja az országban.

Ha megállunk a Regény utca sportpálya mögötti kanyarjában, gyorsan konstatálhatjuk, hogy az arra járó autósok szinte kivétel nélkül forgatják a fejüket, és közben azt próbálják kitalálni, hogy mi épülhet a területre. Feltehetően csak nagyon kevesen tippelnének helyesen, ugyanis az említett helyszínen egy íjász lövészpálya készül. A Vilmos Endre Sportcentrumban található pályát váltja majd az új hely, a pálya méretét és adottságait tekintve egyedülálló lesz egész Magyarországon.

Nagy múltja van a kerületben

A XVIII. kerületben a MALÉV SC Íjász Szakosztálya már 1952 óta működik, tudtuk meg Siteri Sándortól, a szakosztály vezetőjétől.

– A pályaíjászaton belül az olimpiai kategóriában versenyzünk. Az épülő pályához hasonló nincsen Magyarországon, szeretnénk majd sok versenyt rendezni rajta. Köszönjük a XVIII. kerületi Önkormányzatnak és a Városgazda18 Zrt.-nek is, hogy ilyen szinten támogatják a pálya építését, és ezzel együtt ezt a nagy múltú sportot is – fejezte ki köszönetét a szakosztályvezető.

Az új íjászpálya mintegy 9 500 négyzetméteren fekszik majd, a lődomb magassága 3 méteres lesz, erre kerül még fel egy 2 méter magas biztonsági palánk. Előreláthatólag 36 lőállás kap helyet a pályán. A projekt a Városgazda18 Zrt. tervezésében és kivitelezésében valósul meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.