Egy jó jeges hír a kánikulában

Lehet, hogy a XVIII. kerület egy jégcsarnokkal lesz gazdagabb. A Városgazda18 Zrt. dolgozik azon, hogy az elképzelés megvalósulhasson, és a kerületünkben a jeges sportokat felkarolva megfelelő infrastruktúrát biztosítson.   

A csarnok tervezett helye

A csarnok tervezett helye

Bár a XVIII. kerület a lakosai száma alapján egy nagy településnek számít, még sincs nyáron is használható jégpályája, ezért a jeges sportok szerelmesei más kerületekbe, gyakran sokat utazva hódolhatnak csak a szenvedélyüknek. Például a Városgazda Utánpótlás Akadémia Jégkorong Szakosztályának is más kerületben kell megtartania az edzéseit.  A Jégkorong Szakosztály kapcsán is próbál az Önkormányzat a Városgazda18 Zrt.-vel közösen hosszú távú megoldást kitalálni, ezzel együtt a lakosság részére is biztosítani szeretnék a lehetőséget a jeges sportokra.

Márton Krisztina, a Városgazda18 Zrt. Műszaki és Bonyolító Osztályának vezetője osztott meg néhány részletet arról, hogy jelenleg hol tart kerületünk jégcsarnokos projektje.

A pestszentimrei jégcsarnok már körvonalazódik a tervezőasztalokon

A pestszentimrei jégcsarnok már körvonalazódik a tervezőasztalokon

– TAO pályázat útján szeretnénk finanszírozni a jégcsarnokot, ami a Pestszentimrei Sportkastély mögötti területen kapna helyet. Megvalósíthatósági tanulmányokat készítettünk, és több lehetséges helyszínt is megvizsgáltunk, ez a hely a legideálisabb egy jégcsarnok megépítéséhez és üzemeltetéséhez. A pályázat és az egész projekt egy hosszú, több lépcsős folyamat. Egyelőre még csak az engedélyeztetési terv készítésére lehetett pályázatot benyújtani. Őszre derül ki, hogy a pályázatunkat pozitívan bírálják-e el, ha igen, akkor jövő tavasszal lehet pályázni a kiviteli tervezésre – tudtuk meg Márton Krisztinától.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.