Dinnyével könnyebben elviselhető a kánikula

A védőitalok biztosítása mellett a Városgazda18 Zrt. dinnyével próbálja elviselhetőbbé tenni a hőséget a szabadban dolgozó munkatársainak.

Szokták mondani: olyan meleg van, hogy a fű sem nő. Melegnek valóban meleg van, de a fű és a gazok azért javában nőnek a kerületben, és a Városgazda18 Zrt. Közterületi Kertészeti Osztálya folyamatosan dolgozik azon, hogy utcáink és köztereink kulturált, gondozott arcukat mutassák ebben az időszakban is.

Frissít és folyadékot is pótol a dinnye

Frissít és folyadékot is pótol a dinnye

Naponta mintegy 100 munkatársunk végez feladatokat a szabadban a XVIII. kerület különböző pontjain – a Közterület és Kertészeti Osztály, a Mélyépítési a Mélyépítési Osztály és a Játszótéri Karbantartó Osztály dolgozói vannak leginkább kitéve a hőhatásoknak. Haigl Bélától, a Városgazda18 Zrt. Közterületi Kertészeti Osztályának vezetőjétől megtudtuk, hogy a hőséget védőitalokkal és dinnyeosztással próbálják elviselhetőbbé tenni a munkatársaknak.

– Augusztus 1-jén, 2-án és 3-án is hűtött dinnyét viszünk a szabadban dolgozó kollégáinknak, ezekre a napokra a meteorológia előrejelzések magas hőmérsékleteket jósoltak. A dinnye köztudottan hűsít, jó folyadékpótlásra, vitaminokban gazdag, és még a vérnyomást is kedvezően befolyásolja – sorolta fel a közkedvelt gyümölcs pozitív tulajdonságait Haigl Béla.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük