Bókay-kert – Budapest legszínesebb helye

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ennyire változatos programokat, kikapcsolódási és sportolási lehetőségeket biztosító helyszín nincs több a fővárosban. A 16 hektáros árnyas park területén stranddal, uszodával, focipályákkal, dísztavakkal, teniszpályával, a téli és nyári szezonban is használható sípályával és még számtalan sportolásra, lazításra lehetőséget biztosító létesítménnyel várja a látogatókat, illetve kuriózumként a rendezvényhelyszín palettán a bérlőket is.

A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. üzemeltetésében lévő kert fokozatosan fejlődik és megújul annak érdekében, hogy az idelátogatók kellemes és színvonalas környezetben, minőségi szolgáltatásokkal tölthessék a szabadidejüket.

Park Uszoda és StrandFutballpályák  I  Strandfoci pálya I Strandröplabda pályaBMX Cross pálya I Gördeszka pályaTeqballTeniszpályák I   KalandparkSzabadtéri színpad I Futópálya I Játszóterek I Nyári és téli sípálya I Kondi- és fitneszterem I Egyéb látnivalók I Bérelhető helyszínek

 

Park Uszoda és Strandmontazsolt_park_uszoda_strand_budapest

A fedett uszoda feszített víztükrű, 25×16 méteres, 140 cm mély, 4 sávos fedett tanmedencéje kellemes, gyermekek úszásoktatásához is ideális vízhőmérséklettel várja a látogatókat.

A kültéri strand infrastruktúrája ideális családoknak és baráti társaságoknak egyaránt. Fürdés és úszás mellett a strandon karbantartott, homokos strandröplabda-pálya és egy játszótér is várja a vendégeket.

További részletek az uszoda és strand oldalán >>

 

FutballpályákDSC_0267

A Bókay-kert területén egy 2017-ben elkészült műfüves pálya és egy élőfüves pálya is remek lehetőséget nyújt a sportolásra.
A pályák mérete: 40 x 20 méter.

A pályák használatáról, bérleti lehetőségéről a +36-1-290-2849-es telefonszámon lehet érdeklődni munkaidőben.

 

 

 

strandfociStrandfoci pálya

Az előírásoknak és szabványoknak megfelelő strandfoci pálya 2016-ban készült el, bajnokságoknak és edzéseknek is ideális helyszínt biztosít.

A pálya használatáról, bérleti lehetőségéről a +36-1-290-2849-es telefonszámon lehet érdeklődni munkaidőben.

 

 

 

 

Strandröplabda pályastrandropi-423x283

A Park Strand területén található pályát a strand vendégei díjmentesen használhatják. Hálóval és gondozott homokkal áll a látogatók rendelkezésére.

 

 

 

 

 

BMX Cross pályabmx_cross_palya_bokay_kert

Magyarországi és nemzetközi viszonylatban is kitűnő minőségűnek és kuriózumnak számít ez pálya, ami hamarosan átadásra kerül.
A BMX Cross pálya egy sokszoros magyar és nemzetközi bajnok szakmai véleményezése alapján épül.

Akár 50 km/órás sebesség is elérhető a pályán, illetve 4-5 méter magas ugratások és 9 méter hosszú repülések is kivitelezhetőek.

 

 

Gördeszka pályaDSC_2007

Ugratás, slide, flip – az extrém sport szerelmesei színvonalas pályán hódolhatnak szenvedélyüknek a Bókay kertben. A pályával 2017. őszén készült el a Városgazda XVIII. Kerület Nonprofit Zrt..

 

 

 

 

Teqballteqball

Ez a forradalmian új magyar találmány sem maradhatott ki a Bókay-kert kínálatából. Technika, mozgás és izgalom – így szokták röviden jellemezni ezt a sportot, ami világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

 

 

 

 

Teniszpályák20170628_182133

Egy klasszikus és szép sport hangulatos környezetben még szebb lehet.

A pályákat nem a Városgazda18 Zrt. üzemelteti.

Részletes információkat a www.goldenace.hu weboldalon találhatnak.

 

 

 

 

Kalandparkkalandpark

Itt a kicsik és a nagyok is akciósztárrá változhatnak. A magas drótkötélpályákról különleges látószögekből is megtekinthetik a Bókay-kertet.

A pályát nem a Városgazda18 Zrt. üzemelteti.

Részletes információkat a www.bokaykalandpark.hu weboldalon találhatnak.

 

 

 

Szabadtéri színpadmozi_880x586

Különböző előadásoknak, nyaranta pedig szabadtéri filmvetítéseknek szokott helyet adni.
A szabadtéri mozi programjairól a nyári időszakban honlapunkon találhatnak részletes információkat.

Ingyenes szabadtéri mozi 2019-ben is a Bókay-kertben >>

 

 

 

 

Futópályafutopalya_vilagitas_Bokay_7749 copy

Az 500 m hosszú, világítással rendelkező pálya már reggel 4.30-tól várja a hajnali kocogókat, és a Bókay-kert nyitvatartási ideje alatt bárki térítésmentesen használhatja.

 

 

 

 

 

 

Játszóterekjatszoter

A Bókay-kertben két játszótér is található. Az egyik a Park Strand területén van, ezt a strand vendégei használhatják. A másik játszótér a nagy repülőgép mellett várja a gyermekeket és szülőket.

 

 

 

 

 

Nyári és téli sípályateli_nyari_sipalya_budapest_xviii_kerulet

A sípályán síelés és snowboardozás mellett oktatás is igénybe vehető, télen és nyáron egyaránt üzemel.

A pályát nem a Városgazda18 Zrt. üzemelteti.

Pontos részleteket a www.siiskola-bokaykert.hu/
weboldalon találhatnak az érdeklődők.

 

 

 

 

Park Aerobic Centerparkaerobic

A Bókay-kert szívében, ősfás környezetben található. Családias hangulatú, kellemes közösség, számtalan mozgásforma közül válogathatnak a vendégek.
A XVIII. kerületi felnőtt lakosság részére ingyenes Kondi és Zumba óra.

A termet nem a Városgazda18 Zrt. üzemelteti.

Részleteket a www.parkaerobikcenter.hu weboldalon találhatnak az érdeklődők.

 

 

Egyéb látnivalókrepcsi

Nemcsak rendezvények miatt vagy konkrét programtervvel érdemes kilátogatni a kertbe, hanem spontán, akár egy kellemes séta erejéig is. Dísztavak, sétányok, tavirózsák, változatos növények teszik igazán hangulatossá a parkot. Két repülőgép is található a Bókay-kertben, rendezvények ideje alatt nyitva állnak mindenki előtt, a gyermekek igazi kedvence szokott lenni.

 

 

 

Bérelhető helyszínekhelyszin

A Bókay-kert különböző részei, helyszínei bérelhetők rendezvények, események megrendezésére is. Akár nagy céges csapatépítők számára is ideális megoldást jelenthet.
Létesítményeivel és színpadaival akár több, kisebb helyszínén bonyolítható párhuzamosan is rendezvény.
A pályák, illetve különböző területek használatáról, bérleti lehetőségeiről a +36-1-290-2849-es telefonszámon lehet érdeklődni munkaidőben.

A Bókay-kert Szabadidőközpont érvényes árjegyzéke (pdf – 300 kB)

A kert története

Pestszentlőrinc egyik legrégebbi negyede a Bókaytelep. A kertes házas övezetben bekerített 16 hektáros, árnyas park, a Bókay-kert található, amely stranddal, uszodával, teniszpályával és még számtalan sportolásra és kikapcsolódásra lehetőséget adó létesítménnyel várja a látogatókat. A Bókay-kert főépülete datálhatóan Pestszentlőrinc második legrégebbi épülete. A birtokosi-majorsági gazdálkodás egyetlen megmaradt emléke, melyet 1870-es évek elején épített Herrich Károly. Az épület és a terület használatáról Bókay Árpád emlékiratai adnak érzékletes képet. Leírja a házat, a kertet, a ma is létező borospincét, a szomszédos Tantenburgot, mely az 1890-es években Bókay sógora, és felsége (Herrich Leonie és Kiss István építész) tulajdonában volt. A nyaralót és a körülötte fekvő birtokot a család egyben tartotta, üvegházat, díszkertet alakítottak ki rajta. A terület tágabb környezete mocsarakkal, rétekkel, legelőkkel és hatalmas vadászterületekkel tagolt alföldi táj volt. A pusztán, a majorsági központban állatlegeltetéssel és mezőgazdasági termeléssel foglalkoztak, egészen a parcellázás megkezdéséig, 1890-ig.
Bókay Árpád orvosprofesszor, a neves gyermekgyógyász fia, az orvosi kar dékánja sógorával, Kiss Istvánnal sokat tett Pestszentlőrinc önállóságáért. Mint a terület második legnagyobb birtokosának képviselője a kispesti közgyűlésben – sokat küzdött azért, hogy Lőrinc közlekedése, villanyhálózata, úthálózata fejlődjön. A család nevében az iskolaépítéshez és egy leendő főtérhez, az egyházak számára, majd óvodához ingyen telkeket adományozott a megszületőben lévő településnek. Felesége, Herrich Szidónia férje 1919-es halála után is sok időt, energiát és nem kevés pénzt fordított a Bókay-kert szépítésére. Több helyi kertészt foglalkoztatott, bizonyíthatóan ő ültette a kertben található idős fák nagy részét. Korabeli iratok alapján tudható, hogy a jelenlegi park az 1930-as években két telek újraegyesítésével jött létre, közepén szolgalmi út megy keresztül, összekötve a Makói utcát a Szélmalom utcával.

 

 

Galéria

 

Bókay-kert elérhetőségei

Cím: Bókay-kert – 1181 Budapest, Szélmalom u. 33.

telefon: 36-1-290-2849

Kizárólag a Kalandparkkal kapcsolatos ügyekben az  elérhetőségek:

Bókay Kalandpark – Természetes adrenalin

Cím: Bókay-kert – 1181 Budapest, Szélmalom u. 33.

Kontakt személy: Zsombok Erika

E-mail: erika@bokaykalandpark.hu

Honlap: www.bokaykalandpark.hu