Utánpótlás Akadémia

VG18_ualogo_300x240_widget

 

 

 

Erre a feliratra kattintva közvetlenül a Városgazda Utánpótlás Akadémia honlapjára léphet át!

 

 

 

 

Dinamikus, sokszínű sportvállalkozás indult a XVIII. kerületben

 

„Városgazda Utánpótlás Akadémia” néven indította meg sportvállalkozását cégünk, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. Egyesületünk bemutatkozó ünnepségére 2015. március 12-én került sor a Pestszentimrei Közösségi Házban. Az eseményen részt vettek a helyi és sport sajtó képviselőin kívül az Önkormányzat vezető tisztségviselői, a kerület országgyűlési képviselője, a kerületi oktatási intézmények igazgatói, a kerületben működő vállalkozások képviselői, a Városgazda meghívott partnerei, valamint az Akadémia iránt érdeklődő kerületiek. Olyan sportéleti kiválóságokkal is találkozhattak a rendezvény résztvevői, mint Pisont István, a Budapest Honvéd egykori klasszis játékosa, 31 szeres magyar válogatott labdarúgó; Verebes József, az 1980-as évek elejének győri aranycsapatának, majd a bajnok MTK-VM-nek a vezetőedzője, a magyar labdarúgó válogatott egykori szövetségi kapitánya; vagy Martinek János kétszeres olimpiai-, négyszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok öttusázónk.

Ughy Attila polgármester köszöntője nyitotta meg rendezvényünket, ahol dr. Lévai István Zoltán sportért felelős alpolgármester és Banyár László, az Akadémiát megalapító Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szakmai prezentációja után az akadémiai zászló ünnepélyes behozatalára került sor, a szintén kerületi Dohnányi Ernő Zeneiskola trombitásainak zenei aláfestése mellett. Az akadémiai mezekbe öltözött ifjú focisták, akik között sok kislányt is találhattunk, fegyelmezetten vonultak be a gondosan megtervezett arculattal rendelkező zászlóval.

Az esemény során bemutatkozott a teljes szakmai stábunk: az akadémia edzői, valamint szakmai vezetői, akik között olyan neveket találunk, mint a napokban a Nemzet Sportolójának választott dr. Magyar Zoltán tornászt vagy a harmincháromszoros válogatott labdarúgó Kiss Lászlót.

–         „Az Utánpótlás Akadémia létrehozásának célja az volt, hogy a helyi közösség építésével, a már eleve kezelésünkben lévő sportlétesítmények kihasználtságának növelése közben olyan lendületes egyesületet hozzunk létre, amelynek segítségével a kerületben élők számára biztosítjuk az egészséges életformához szükséges sportolási feltételeket, meghonosítjuk a kerületi hiány sportágakat, valamint magas színvonalon nyújtunk sportolási lehetőséget a lakosság számára népszerű kiemelt- és látvány sportágakban.” – mondta el az Utánpótlás Akadémiát megálmodó Banyár László vezérigazgató.

Kérdésünkre, hogy mely sportágakat céloztak meg elsősorban, Banyár László vezérigazgató a következőket mondta:

-„Az év elejétől már elindult férfi és női gyermek Labdarúgó Szakosztályunk. Ezen kívül Úszó Szakosztályunk is nagy múlttal rendelkezik, mivel a kerületben a kötelező úszásoktatáson kívül a tavalyi évtől már piaci alapú oktatást is biztosítottunk valamennyi uszodánkban, ahonnan több száz gyermek került ki kiváló vízbiztonsággal oktatóink munkája nyomán. Az év során folyamatosan indulnak el vízilabda, torna, kosárlabda, atlétika, jégkorong és szabadidő szakosztályaink is.

A Városgazda Utánpótlás Akadémia elsősorban a gyermek és ifjúsági korosztályok számára biztosít sportolási lehetőséget, azonban a tömegsporton kívül gondol a versenyből kimaradt sportolókra is, erre hozzuk létre szabadidő szakosztályunkat, ahol szervezett keretek között, jó közösségben próbálhatják ki a kerületiek akár azokat a sportágakat is, amelyekre máshol nincsen lehetőségük.

Nem titkoljuk, hogy fontos szereplői kívánunk lenni a kerület sportéletének. A mennyiség azonban soha nem mehet a minőség rovására, éppen ezért szakosztályaink átlag nem több, mint 15 fős csoportokkal működnek. A gyermekeket a szabadidősport kivételével jellemzően 5 éves kortól 14-15 éves korig, heti 3-4 edzéssel várjuk, s számukra nyáron sporttáborokat is szervezünk. Az edzéseket jellemzően helyben, az iskolai sportpályákon tartjuk, ahol pedig ez nem lehetséges, ott az edzésekre való utaztatás problémáját is igyekszünk megoldani saját buszunkkal.”

És hogy mi a teendő, ha a cikk láttán a tisztelt olvasó úgy gondolja, hogy gyermekét is az akadémisták között szeretné látni?

Szíveskedjenek megkeresni Kissné Baumann Gizella kolléganőnket +36 (30) 558 8907-os telefonszámon vagy a baumann.gizella@varosgazda18.hu e-mail elérhetőségén.

M. Gy.

 

UA_425x283 Utanpotlas_3
Utanpotlas_4 Utanpotlas_6
Utanpotlas_2 Utanpotlas_1
Utanpotlas_7
2015. 03. 12-i bemutatkozó sajtótájékoztató anyagai 2015. 03. 21-i első győzelem a Bozsik tornán

U11-es csapatunk az elmúlt szombaton Budatétény műfüves sportpályáján kezdte meg szereplését a Bozsik tornán.

Játékosaink: Szabó M.-Márkus, Janusch, Teleki, Török, Németh, Banyár P., Vermes H., Rad, Korsós

„A gyerekek az első mérkőzésen megilletődve játszottak, de mérkőzésről mérkőzésre egyre bátrabban futballoztak. Harmadik mérkőzés után már viszontláttam olyan cseleket, amelyeket edzéseken gyakoroltunk. A torna folyamán Németh Bálint szerezte góljainkat, mellyel a „csapat legjobbja” címet nyerte ezen a napon. Gratulálok a játékosoknak az első Bozsik tornájukon nyújtott teljesítményükhöz!

Nagy öröm volt számomra, hogy a szülők is elkísérték a gyerekeket.

Ezúton is köszönjük nekik a lelkes bíztatást!” – értékelte a csapatot edzőjük, Tóth Alexandra.

U11_Bozsik_torna_2015_03_21_425x283

 

 

 

 

 

 

 

2015. 03. 22-i Tavaszváró Focitorna

Napsütés, jókedv és foci minden mennyiségben!

Focitornánkra a tavasz is megérkezett

Nagyon jó hangulatban került sor a Városgazda Utánpótlás Akadémia Labdarúgó Szakosztályának Tavaszváró foci tornájára 2015. március 22-én szombaton, a Vilmos Endre Sportcentrum füves pályáin.

A jókedvet már előző nap azzal is megalapozták az ifjú labdarúgók, hogy az U11-es debütáló focicsapatunk a Bozsik torna keretein belül megszerezte első győzelmét Budatétényben.

Az időjárás is kedvezett az eseménynek, amelyre mintegy 70 gyermek és szüleik, testvéreik látogattak ki. Az ünnepélyes megnyitó után, amelyen dr. Lévai István Zoltán sportért felelős alpolgármester, valamint Banyár László, cégünk vezérigazgatója is szeretettel köszöntötte a labdarúgó palántákat, a csapat zászlajának behozatalára került sor, érdeklődő tekintetek és fényképezőgépek kereszttüze mellett.

Ezt követően valamennyi leigazolt játékos színpadra lépett, s minden gyermek átvehette névre szóló mezét, amelyet az első száz jelentkező ezúttal térítésmentesen kaphatott meg.

A gyerekek türelmesen várták ki, hogy a saját nevüket meghallják és indulhassanak a színpad felé, s ki bátran, az átadó alpolgármesterrel és vezérigazgatóval kezet fogva, ki kissé szégyenlősen, szülei védelmébe húzódva, de egyformán nagy örömmel vette át új mezét. Az átadási ceremónia után – egy gyors átöltözést követően – végre már új, egységes mezben futhattak be a labdarúgó pályára a gyermekek. Volt ezen a napon szülő-gyermek foci mérkőzés, hetes rúgás, felnőtteknek tizenegyes rúgás, minden, ami a focival kapcsolatos.

Bár Fórizs Sándor edző kiemelte, hogy szégyen lenne, ha a felnőttek alul maradnának a gyermekek elleni mérkőzéseken, úgy tűnt, a fiatal labdarúgók jobb kondiban voltak és egész könnyedén, erre a rövid időre a szülő iránti tiszteletet félretéve futották le apukájukat és anyukájukat.

A napot egy nagyon finom bogrács gulyás ebéd zárta, amit a sportolástól megéhezett és kipirult résztvevők gyorsan elfogyasztottak.

Focitorna_425x283_3 Focitorna_425x283_1 Focitorna_425x283 Focitorna_425x283_2

2015.04.11-i I.Tavaszi Fiú és Leány Labdarúgó Fesztivál18

Sikerrel zárult az első Utánpótlás Akadémia focifesztivál

Focifeszt_2015_04_425x283_1Focifeszt_2015_04_425x283_3Focifeszt_2015_04_425x283_4Focifeszt_2015_04_425x283_5Még csak néhány hete, hogy a Városgazda18 útjára indította sportvállalkozását, az Utánpótlás Akadémiát a kerületi sportélet fellendítésére. A március 12-én megalakított sportegyesület először futball szakosztályát indította el az 5 és 15 év közötti fiú -és leány csapatok részére. Azóta pezseg az élet focistáink háza táján. Elsőként a 2015. március 22-én szombaton, a szakosztálynak otthont adó Vilmos Endre Sportcentrum pályáin megtartott „Tavaszváró Focitorna” elnevezésű sporteseményről számolhattunk be Hírlevelünkben, ahol a szakosztály tagjai, leigazolt ifjú sportolóink megkapták az egyesület mezét és mindjárt egy játékos formában megtartott focitornán villogtathatták meg tudásukat vállalkozó kedvű szüleikkel együtt. A rendezvény hangulatát már előző nap azzal is megalapozták fiatal labdarúgóink, hogy az U11-es debütáló focicsapatunk a Bozsik torna keretein belül megszerezte első győzelmét Budatétényben.

A Labdarúgó Szakosztály következő nagyrendezvényére áprilisban került sor. Cégünk most is és a jövőben is a különböző sportrendezvények, bajnokságok és toborzók szervezésével minden alkalmat szeretne megragadni arra, hogy a gyermekek menet közben is be tudjanak kapcsolódni a sportegyesület életébe. Ennek érdekében 2015.  április 11-én – szombaton – 10 órai kezdettel szerveztük meg az „I. Tavaszi Fiú és Leány Labdarúgó Fesztivál18” nevű eseményt a kerületben jelentkező érdeklődők és a már akadémista gyermekek számára a Vilmos Endre Sportcentrum  füves területén. Ide most első sorban a kerületi iskolákat hívtuk meg, ahonnan az első és második korcsoport tagjait vártuk a diákolimpiai rendszerhez igazodva. Elsődleges célunk az volt, hogy olyan iskolák diákjai részére is bemutassuk az Akadémiánk bázisaként, központjaként működő Vilmos Endre Sportcentrumot, ahol még nincsenek leigazolt sportolóink. Másik fontos célunk az volt, hogy külön információs sátrakban népszerűsítsük a Városgazda sport-oktatási tevékenységét és a szervezés alatt álló nyári úszó- és focitáborainkat, amellyel további tagokat toborozhatunk – a sport érdekében- Akadémiánk tagjai közé.

Szerencsére az időjárás is kedvezett számunkra ezen a szombati napon és így jó hangulatú torna alakult, ahol 4 iskola: Kastélydombi Általános Iskola, Kandó Téri Általános Iskola, Ady Endre Általános Iskola, Kapocs Általános és Magyar-angol Két Tannyelvű Iskola csapatai jelentek meg. Mivel az volt az egyik fő szempontunk, hogy kispadon ne legyenek várakozó, ücsörgő gyerekek, ezért úgy szerveztük a helyszínen a csapatokat, hogy mindenki részt vegyen a tornán, így a „városgazdás” gyerekekkel együtt összesen 14 csapat mérhette össze tudását a 4 db 20×40 méteres pályán egyszerre. A meccsek 15 percesek voltak, így pörgősen zajlott le a torna a két korcsoport számára. Az első három helyezett érmet, a csapatok kupát nyerhettek a versenyen. De igyekeztünk a kiosztott különdíjakkal elérni, hogy minden iskolából kerüljön ki egy-egy jutalmazott csemete. Értékeltük többek között a legtöbb gólt elért játékost, a legjobb kapust, a legszebb cselt, a leglelkesebb játékost, a legjobb lány focistát. Akadémiánk csapata ezen a versenyen egy dobogós helyezést és a legjobb női játékos címet érte el.

A versenyek két korcsoportban zajlottak:

I. korcsoport:

 1. Kandó Téri Általános Iskola 1. csapata
 2. Kandó Téri Általános Iskola 2. csapata
 3. Kapocs Általános Magyar-angol Két Tannyelvű Iskola
 4. Kastélydombi Általános Iskola piros csapata
 5. Kastélydombi Általános Iskola narancs csapata
 6. Kastélydombi Általános Iskola zöld csapata
 7. Városgazda Utánpótlás Akadémia kék csapata
 8. Városgazda Utánpótlás Akadémia zöld csapata

 

II. korcsoport:

 1. Kastélydombi Általános Iskola piros csapata
 2. Városgazda Utánpótlás Akadémia zöld csapata
 3. Ady Endre Általános Iskola
 4. Kastélydombi Általános Iskola zöld csapata
 5. Kastélydombi Általános Iskola narancs csapata
 6. Városgazda Utánpótlás Akadémia kék csapata

 

Különdíjak:

Kupák:

a legjobb kapus: Balázs Bence Kastélydombi Általános Iskola
a legjobb női játékos: Vermes Heidi Városgazda Utánpótlás Akadémia
a legszebb csel: Istenes Benedek Kandó Téri Általános Iskola
a leglelkesebb játékos: Laczkovics Marcel Ady Endre Általános Iskola

Városgazda bögre:

a torna legjobb góllövői:

Mészáros Vince          9 gól        Kandó Téri Általános Iskola

Schleier Szabolcs       7 gól        Kapocs Általános Magyar-angol Két Tannyelvű Iskola

Körmendi Zsolt          6 gól        Kastélydombi Általános Iskola

 

A torna során és azt követően a hallott beszélgetésekből, véleményekből azt szűrhettük le, hogy a gyerekek lelkesedése mellett a szülők is elégedettek voltak a programmal, ezért szeretnénk hagyományt teremteni ezzel az eseménnyel és az őszi idényben és tavasszal is egy hasonló focifesztivált rendezünk majd, ahol alkalmat teremthetünk arra, hogy bizonyíthassák ifjú sportolóink megszerzett tudásukat és erősíthessék a sport iránti elkötelezettségüket.

Továbbá a kerületi nagyrendezvényeken; mint a Majális, a Gyereknap, a Szeptemberi Kóstoló és a Sportízelítő18 részt kívánunk venni információs sátrakkal, ahová egyrészt programokkal készülünk: játékokkal, versenyekkel, tesztekkel, másrészt igyekszünk segítséget, tájékoztatást adni az eseményekre látogató gyerekeknek és szüleiknek az Akadémiánk adta sportolási lehetőségekről.

Ezen felül természetesen minden hétvégén részt veszünk igazolt focistáinkból alakult csapatainkkal a Bozsik programban szervezett versenyeken az iskolai időszakban, ezt követően a nyári táborainkba várjuk majd szeretettel a gyerekeket úszó- és labdarúgó sportoktatással és változatos kínálatú játékokkal, programokkal.

2015. 05. 31-i gyermeknapon is jól szerepeltek az akadémisták

Mint ahogy minden évben, idén is a gyermekekről szólt május utolsó vasárnapja a Bókay-kertben megrendezett nagyszabású rendezvényen. Nem volt ez másképp a Városgazda életében sem, a picúroktól a legnagyobbakig mindenki megtalálhatta a kedvére valót a játékos, szórakoztató vagy sportos programok közül. Különös öröm volt ez a nap „a saját gyermekként nevelt” Városgazda Utánpótlás Akadémia életében is, hiszen az újonnan alakult sportszervezet látványos szakosztályi-bemutatókkal és toborzóval és városgazda akadémiás ajándékokkal várta az érdeklődőket. Az U11 korosztály számára rendezett villámtornán a kerület labdarúgói mérhették össze tudásukat, míg a színpadon az aerobic, a karate, a thaibox és ökölvívó szakosztályok mutatták be látványos, és gyermek-csalogató, toborzó műsoraikat.

A Városgazda XVIII. Kerület Nonprofit Zrt. és Budapest Főváros XVIII. Kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata együttes erővel 2015 tavaszán az új, hiánypótló sportágak felvirágoztatásáért indította el Városgazda Utánpótlás Akadémiáját. A szervezet, amely az itt élő fiatalok egészséges életformára nevelését tűzte ki fő céljául már rohamléptékben fejlődik, az elérhető sportolási lehetőségek száma pedig folyamatosan bővül. A kezdetben lány és fiú labdarúgó és úszó szakosztállyal induló akadémia mára a küzdősportok széles tárházát is felvonultatja nyár végére pedig a strandlabdarúgást, a futsalt illetve a vízilabdát is biztosítja az 5-15 éves korosztály számára, heti 3-4 edzés keretein belül.

Legfontosabb cél komplexen az volt, hogy a fiatalok sportolási lehetőségeinek tárháza növekedjen és a gyerekek szervezett körülmények között, a továbbfejlődés lehetőségével sportolhassanak. Továbbá a Városgazda kezelésében lévő régi és új sportfelületek kihasználtsága jelentősen növekedjen. Ezen célok elérése érdekében olyan nevek sorakoztak az Akadémia mögé, mint a kétszeres olimpiai bajnok (1976, 1980), háromszoros világ- és Európa-bajnok Nemzet Sportolójának választott tornász, a magyar vándor feltalálója, dr. Magyar Zoltán, vagy az 1982-es futball VB-n mesterhármast elért, 33-szoros válogatott labdarúgó Kiss László. – mondta Banyár László, a Városgazda-cégcsoport vezérigazgatója.

Apropó, ha már az új sportfelületeknél tartunk, a hétvégi gyermeknapon két új sportpálya is átadásra került a Bókay-kertben. dr. Lévai István Zoltán sportért felelős alpolgármester felavatta a Budapesten egyedülállónak számító nemzetközi szabvány szerint megépült strandlabdarúgó pályát, amely a jövőben nem csak a nagyközönség számára, de a sportág versenyeinek is otthont nyújthat. Szintén birtokba vehető mostantól egy 20 x 40 méteres élőfüves pálya is. „Bízunk benne, hogy néhány éven belül learathatjuk a babérjait a most átadott pályáknak, és elmondhatjuk, hogy ezek a fejlesztések hozzájárultak nagyon sok tehetséges kerületi gyermek kiemelkedéséhez, illetve az egészséges életmód és a sportolás szeretetének növeléséhez.” – mondta megnyitó beszédében alpolgármester úr. Fontos megjegyezni az egyik első számú strandfoci jétékos Ughy Márk is kerületünkben él, ő a magyar strandlabdarúgó válogatott csapatkapitánya, aki a jövőben rengeteget tesz majd a kerületi strandlabdarúgó élet felvirágoztatásáért.

A gyermekek azonnal birtokba is vették az új fejlesztéseket egy U11-es villámtorna keretein belül, ahol a Kastélydombi SE, a Pestszentlőrinc SFA és a Városgazda Utánpótlás Akadémia csapatai léptek pályára. Az élőfüvön 2×10 percben, míg a strandlabdarúgó pályán 1×10 percben játszhattak egymással a 4+1 felállású csapatok. A tornán kívül látványos bemutatók, ügyességi versenyek és feladatok várták a vállakozó kedvű gyerekeket.

 

A Városgazda Utánpótlás Akadémia hatalmas sátorban, tárt karokkal várta a családokat, gyerekeket, hogy bemutatkozzon szakosztályaival, és a színes, tartalmas nyári táboraival. Az akadémia igazolt ifjoncai és a városgazdás gyerekek még ajándék hot-dogot is kaptak. Különösen nagy sikernek örvendett az a kvíz kérdés sorozat, amelynek helyes kitöltői között minden órában akadémiás ajándéktárgyakat – malacperselyt, strandlabdát, bögrét sorsoltak ki. Utóbbiak az akadémia shopjában is megvásárolhatóak voltak az akadémia hivatalos mezével és pólójával egyetemben.

A sátorban a szakosztályok vezetői minden szülői kérdésre válaszoltak, és népszerűsítették saját sportágukat vagy táborukat, amelyekre már lehet jelentkezni a városgazda ügyfélszolgálatán.

Fórizs Sándor, a labdarúgó szakosztály vezetője örömmel indult neki a napnak, hiszen a gyermekek mosollyal, elvárásoktól mentes, a játék öröméért léphettek pályára a gyereknapi tornán. A külföldön is tanult szakember a jövőben a technikai képzésre, a labda és játék szeretetére, az elvárás mentes sportolás örömére szeretné – nyugati minta és iskola alapján – képezni a fiatalokat. Nagy hangsúlyt fektetnek továbbá a női labdarúgás népszerűsítésére is, amely cél elérésében Tóth Alexandra válogatott labdarúgó segíti az akadémia munkáját.

Horváth Zoltán úszó szakosztályvezető neve nem ismeretlen a vizes sportok világában, hiszen olimpiai kerettagként és a Széchy-iskola tanítványaként a legnagyobbakkal úszott, dolgozott együtt. A jövőben az ő irányításával virágzik majd az úszó szakosztály, ahová 5 éves kortól várják a fiatalokat. Mivel alapozó sportágról beszélünk, kiváló edzés minden gyermek számára, még akkor is, ha később más sportágat választana a fiatal.

Dudok Károly, a küzdősport szakosztályának vezetője – aki a Magyar Thai-box Szövetség elnöke is egyben – már évek óta a kerületben tevékenykedik. Most azonban a küzdősportok összefogásával, egy önálló szakosztályként az ökölvívás, a thaibox, és a kyokushin karate szakágak összefogásával kezdi meg „régi-új” tevékenységét. Elmondása szerint szerencsére a gyerekek és a kerület is nyitottak a küzdősportokra, amely edzések fegyelmet, kitartást és kiváló erőállóképességet biztosítanak a sportoló fiatalok számára, ezért bárkinek ajánlott.

Szabó László, a strandlabdarúgás és futsal szakosztály vezetője elmondta, hogy régóta álma volt már a csapatnak egy ilyen pálya létrehozása. A strandlabdarúgás kitűnő erőnlét fejlesztő és kiegészítő sportág is, hiszen olyan taktikai és technikai elemeket lehet elsajátítatni, amely a nagypályás fociban, vagy más sportágban is tudnak hasznosítani.

Kissné Baumann Gizella a gyermeknapi rendezvényről és az akadémia toborzásáról és bemutatóiról is elégedetten beszélt. Elmondása szerint már most sokan érdeklődnek a táborok, valamint az őszi sportolási lehetőségek iránt, ami azt mutatja, hogy szükség és igény volt egy ilyen komplex sportszerveződés elindítására. „Fontos koncepció, hogy a legnagyobb rendezvényeinken megjelenjünk népszerűsíteni az akadémiát, a szakosztályi lehetőségeket és a táborokat. Az új sportfelületek, az átadott pályák, és a jövőben épülő fejlesztések további sportolási lehetőségeket jelentenek a kerületi fiatalok számára. Vonzóak voltak a programok, és a kezdeti rossz idő ellenére is sokan jöttek ki gyermekeikkel. Egyértelműen siker volt ez a nap mind Városgazda, mint pedig az Akadémia szempontjából. Színpadképes és látványos szakosztályi bemutatókat láthattunk, így meg tudtunk közvetlen jelenni a szülők és gyerekek előtt, láttatva, mit is tudunk nyújtani az akadémián. A minitorna lényege pedig egy örömünnep volt, szándékosan kevés csapattal, hogy csak a délelőtti időszakot foglalja el. Különlegesség volt, hogy a strandlabdarúgó pályán is szerveztünk meccseket,így a gyerekek kipróbálhatták milyen a homokban focizni, ezzel is új élményt szerezzenek. Jó jel, hogy sokan érdeklődtek és jelentkeztek a nyári sporttáborainkra, illetve már az ősszel beinduló szakosztályokról, azok színvonaláról és az edzőkről is folyamatosan kérdeztek. Ez azt mutatja, hogy a szülők előre gondolkozva valóban jó kezekben és jó közösségben akarják tudni gyermekeiket.

 

gy_425x283 Gyermeknap2015_425x283_22
Gyermeknap2015_425x283_21 Gyermeknap2015_425x283_12
Gyermeknap2015_425x283_3 Gyermeknap2015_425x283_7
Gyermeknap2015_425x283_19 Gyermeknap2015_425x283_18
Gyermeknap2015_425x283_16 Gyermeknap2015_425x283_17
Gyermeknap2015_425x283_14 Gyermeknap2015_425x283_9
Gyermeknap2015_425x283_1 Gyermeknap2015_425x283_10
Gyermeknap2015_425x283_11 Gyermeknap2015_425x283_2

2015. 06 11-i strandnyitó és akadémiai záró esemény

Az idei nyár ünnepélyes strandnyitója egy időre esett a Városgazda Utánpótlás Akadémia évzáró eseményével. A dupla rendezvényre való tekintettel a Városgazda június 11-én 12 órától ingyenes belépéssel és 15 órától vidám programokkal várta vendégeit a Bókay-kertben. Ennek keretében az érdeklődők úszásoktatáson, vidám vizes játékokon, versenyeken vehettek részt térítésmentesen, valamint ismét ízelítőt kaphattak az Akadémia valamennyi szakosztályának bemutatójából, melyet a nagyszínpadon, a medencében és a focipályákon tartottak. A kettős eseményt dr. Lévai István Zoltán, sportért felelős alpolgármester megnyitó beszéde után köszöntötte Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolójának megválasztott olimpiai bajnok tornász, a Városgazda Utánpótlás Akadémia szakmai mentora is. Ezt követően a kiemelkedő teljesítményt nyújtó akadémiás sportolóink pedig ajándékot vehettek át Banyár Lászlótól, a Városgazda18 vezérigazgatójától.

9V1A2092_ 9V1A2099_
9V1A2114_ 9V1A2128_
9V1A2137_ 9V1A2143_
9V1A2160_ 9V1A2189_
9V1A2220_ 9V1A2221_
9V1A2228_ 9V1A2267_
9V1A2278_ 9V1A2284_
9V1A2290_ 9V1A2088_

2015. 06. 28. Induljon a Strand+foci!

Ismerd meg az újat! Június 28-án strandlabdarúgó bemutatók a Bókay-kertben!

A nagysikerű gyermeknap és strandnyitó után újabb jó hírrel szolgálhat a Városgazda Utánpótlás Akadémia, mivel a sportvállalkozás keretein belül hivatalosan is megnyitotta kapuit a Strandlabdarúgó és Futsal Szakosztály. Ezzel a labdarúgás, az úszó- és küzdősport szakosztály mellet egy igazi beach-hangulatot idéző strandlabdarúgás vagy a méltán népszerű futsal várja a 7-15 év közötti sportolni vágyó fiatalokat.

Ennek apropójából 2015. június 28-án 10 óra és 16.30 óra között a Városgazda Utánpótlás Akadémia legújabb szakosztálya bemutató meccseket tart 2×12 perces etapokban a Bókay-kert strandlabdarúgó pályáján.

 A strandlabdarúgásról kevesen tudják, hogy nem csak önállóan, hanem kiegészítő sportként is egyaránt űzhető, játékos és technikás sport. A strandlabdarúgó játékosoknál alapvető követelmény az igen magas technikai és fizikai képzettség és állóképesség is. Ideális kombinációt alkot a Futsallal, ahol a hasonló pályaméret mellett, azonos játékos létszámmal a taktikai és technikai elemek kiválóan kombinálhatóak, egymásra építhetőek. Kevesen tudják, hogy bár elsőre könnyűnek tűnik, a pálya egyenetlensége és a homok mélysége, és a mezítlábas játék miatt azonban speciális technikai felkészülést igényel. Igaz, ez a sport nyáron a leghangulatosabb, mégis az év bármely szakában űzhető. Például a Budapesten egyedülálló módon nemrég átadott, Bókay-kertben felépített strandlabdarúgó pályán, a Városgazda Utánpótlás Akadémia színeiben.

A strandlabdarúgó és futsal szakosztály vezetője Szabó László, a Testnevelési Egyetem Sportmenedzsere, labdarúgó sportoktató, míg a vezető edző a nyolcszoros magyar bajnok és 110-szeres magyar válogatott játékos és csapatkapitány, Ughy Márk lett. A szakember mellett két további edző tevékenykedik; Ács Gábor, hatszoros magyar bajnok kapus és az UEFA B-licenszes Balogh Zsolt személyében.

 Az új szakosztály szeretettel várja azon gyerek jelentkezését, akik kedvet éreznek a speciális strandlabdarúgás, vagy a kispályás futsal szépségének megismerésére. Próbaedzések július 6-án, 8-án és 10-én a Bókay-kertben, 16-17.30 közötti időszakban.

Amennyiben szívesen felfedeznéd a strandfoci és futsal izgalmait, jelentkezz a próbaedzések színhelyén személyesen a július 13-17, illetve a július 20-24 között tartandó nyári táborunkba vagy keresd szakosztályvezetőnket a 00-36-30-462-7944-es telefonszámon.

 

Gyermeknap2015_425x283_14 Gyermeknap2015_425x283_17
strandfoci_03_425x283 strandfoci_04_425x283
strandfoci_02_283x425

strandfoci_01_880x586

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015. 06. 29. Sikerrel zárult az első küzdősport tábor!

 

„Tábort vertek” a harcosaink is… Véget ért a Városgazda Utánpótlás Akadémia első küzdősport tábora. Egy biztos! Mindenki jól érezte magát az Akadémia és Dudok Károly szakosztályvezető gondoskodása alatt, hiszen a lurkók maximálisan levezethették az iskolában felgyülemlett feszültséget. Tanultak, sportoltak, játszottak, és mindezt nem csupán sportból, hanem a tisztelet és „budo szellemét” követve. A táborba látogatók ugyanis több küzdősport szakágban is kipróbálhatták magukat; beleshettek az ökölvívás, a kyokushin karate és a Thai-box szépségeibe is.

 

Pár hete kicsöngettek a nevelési intézményekben, így elindult a családok és gyerekek életében örök élményeket nyújtó nyári táborok időszaka. Az idén alakult Városgazda Utánpótlás Akadémia pedig kapva kapott az alkalmon, hogy ne csak kiváló hangulatot, de színes és tartalmas programokat és magas színvonalú edzéseket is kínáljon nyári táboraiban. Dudok Károly – aki egyben a Thai-box szövetség elnöke is – széleskörű tudással és nagy tapasztalattal rendelkezik a küzdősportok területén, így sok érdekes, izgalmas sztoriba ágyazott szakmai tanácsot adhatott tovább okulásul a „kis harcosok” számára, akik ezeket a példa értékű történeteket nagy érdeklődéssel és kíváncsisággal fogadták. Ez azért is fontos, mert ma nem csak a sport oktatására kell figyelmet fordítani, hanem a sportkultúra fejlesztésére, a hagyományok őrzésére, ápolására is.

 

A szakemberek a napi két rendkívül intenzív edzésnek hála 1-2 hónapnak megfelelő munkát tudtak véghezvinni a rendelkezésre álló hét nap alatt. Szalai Ferenctől az ökölvívást, Makker Lajos 2 danos kyokushin mestertől a fullkontakt karatét, míg Dudok Károlytól az autentikus thai-box leckéit ismerték meg a táborozók. Egy jó nyári tábor nincs kalandok nélkül, az izzasztó edzések kontroll alatt, játékosan is zajlottak. Természetesen nem maradhatott ki a tábor kínálatából a kalandparkozás vagy strandolás sem, mivel igazán remek adottságokkal rendelkezik ehhez a Városgazda, az egyik legsportosabb kerületben. A táborzárás hatalmas bográcsozással zárult, ahol az akadémia vezetése a gyerekek egy hét kitartó munkáját oklevelek átadásával koronázta meg. A sportvezetők szerint a gyerekek számára a hat éves kor ajánlott, hogy megismerkedjenek a küzdősportok alapjaival, hiszen ekkor már kifejlődnek azon motorikus képességek, melyeknek birtokában könnyebben elkezdhető az érdemleges munka. Bár a szülők sokszor negatívan állnak hozzá, hogy gyermekük „egy erőszakos” mozgásformát válasszon, mégis a jelentkező gyerekek 90%-a megmarad az első edzés után. Az edzőterem is rendkívül jó adottságokkal rendelkezik, mivel figyelemmel lehet kísérni az egész edzésmunkát.

 

„Hat éves kortól kezdve tudok gyerekekkel foglalkozni és rendkívül örülök, ha versenyzőnek is felnevelhetem őket. Aki megszereti a küzdősportot, abból felnőtt korára magabiztos – és fontos kiemelnem – egy tisztelettudó és fegyelmezett ember nevelkedik. Az elején a csöppségek számára érdekes edzéseket kell tartani, ami huzamosabb ideig leköti a figyelmüket, és megtanítja őket koncentrált munkára. A nyári táborunk ragyogó volt a napi két 60 perces edzés mellett. Személy szerint a rövidebb edzéseket preferálom, ugyanis egy idő után csökken a figyelem, a teljesítmény pedig elindul lefelé, ami azért sérülésveszélyes lehet ebben a sportban. Nagyon tetszett a kicsik hozzáállása a táborban és meglepett, hogy milyen szinten emlékeztek az előadásokra, történetekre még az utolsó napon is. Remek hetünk volt, sőt, külön öröm volt számomra, hogy a hétvégén az egyik tanítványom Baczakó Ádám győzelmet is aratott a Harcosok klubja versenysorozatban. Fontos, hogy a gyerekek ne csak edzéseken, de ha szeretnének, a versenyek alkalmával is megméressenek. Nincs olyan gyerkőc, aki ne ismerné a kultikus küzdősportos filmek hangulatát. Bizton mondhatom, élőben még fantasztikusabb, érdemes kipróbálni.” – mondta Dudok Károly szakosztályvezető, a Magyar Thai-box Szövetség elnöke.

 

Akik pedig kedvet kaptak ahhoz, hogy igazi kis harcosokká váljanak egy fantasztikus hét alatt, és kiváló edzőkkel, remek baráti társaságban sportoljanak, nyaraljanak, ne habozzanak, jelentkezzenek! A következő küzdősport-tábor turnus az iskolakezdés előtti utolsó héten nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt.

kuzdosporttabor_425x283_1 kuzdosporttabor_425x283_2
kuzdosporttabor_425x283_3 kuzdosporttabor_425x283_4

2015. 06. 29. Irány az úszótábor!

Fürdés, strand, kaladpark… Irány az úszótábor!

 

Több tucat gyerek kezdte fürdőzéssel és úszóedzésekkel a vakációt a Városgazda Utánpótlás Akadémia úszótáborában. Jó hír, hogy aki lemaradt, még pótolhatja, hiszen hétről hétre érkezhetnek az úszásoktatásra és táborozásra vágyó fiatalok, akik Horváth Zoltán szakosztály vezető irányítása alatt szeretnék megismerni az úszósport alapjait. Az első turnus olyannyira jól sikerült, hogy voltak, akik már rögtön befizetettek a következő hétre is.

 

Horváth Zoltán, a Városgazda Utánpótlás Sportakadémia Úszó Szakosztályának vezetője rendkívül elégedett az akadémia első, Bókay-kertben megtartott úszótáborával, ahová már  induláskor magas létszámban érkeztek gyerekek. A gyerkőcök imádják a sporttáborokat, mivel a sok élmény leköti őket, sőt, e mellett vízbiztonságot és sportági alapokat tanulhatnak, vagy haladó szinten képezhetik magukat. A tábor ideje alatt egy héten keresztül napi két alkalommal is zajlott az úszásoktatás. Fontos megkülönböztetni az oktatást az edzéstől, hiszen mindkét esetben különböző módszerrel történnek a foglalkozások. Így nem csoda, hogy többen érkeztek a táborba, akik csatlakoztak a mell-, hát- és a gyorsúszás technikájának oktatásához. Jó hír azoknak is, akik a táborától kedvet kapva komolyan az úszás felé fordulnak, hogy az úszószakosztály várhatóan júliusban csatlakozik az úszószövetséghez, így szeptembertől már sportolókat is igazolhat. Az akadémia prioritása természetesen az utánpótláskorú fiatalok nevelése és versenyeztetése. Nem elvetendő az sem, hogy az úszásnál az egyik legegészségesebb mozgásformáról beszélhetünk, így valójában kortól és nemtől függetlenül, mindenkinek javasolható.

 

Gondoljunk bele, életünk során  hányszor találkozunk úszásra csábító vízzel, így nélkülözhetetlen a jó úszástechnika és megfelelő vízbiztonság kialakítása már a kisgyerekkorban. Jelenleg szinte minden iskolás tartásproblémákkal küszködik, amelyen  nagyon könnyen segíthet a rendszeres úszáson való részvétel. Fejlődő korban ez az egyik  legjobb módszer a tüdőkapacitás  növelésére. A nyári tábor persze nem csak oktatásról szólt, hanem sok színes és élvezetes élményben részesültek a gyerekek.

 

„A nyári táborunkban napi háromszori étkezés mellett kétszer is edzhettek a gyerekek, így az összesen 10 alkalmas intenzív oktatás olyan volt, mintha egy havi bérletet vettek volna. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy nálam az oktatók szinte mindig vízben vannak és nem csak a szárazföldről mutogatva tartják az oktatást, hanem testközelből szemléltetik a technikákat. A kerület fantasztikus lehetőségeket adott egy színvonalas, élvezetes tábor megszervezésére, hiszen a gyerekeket számos programmal tudtuk szórakoztatni. Az időjárás viszontagságainak sem voltunk kitéve, hiszen zárt térben zajlott az úszásoktatás. De voltunk a ferihegyi repüléstörténeti Aeroparkban, a Bókay Kalandparkban és természetesen sok időt tölthettek strandolással is  táborozóink. Négygyermekes szülőként a fő célomnak azt tartottam, hogy olyan tábort szervezzek, amibe magam is jó szívvel küldeném a gyermekeimet.

 

A tábor mellett jelenleg a Vilmos Endre Uszodában készülök különböző versenyekre, mint például a miskolci Gyermekbajnokság. Az elmúlt hónapban javítottuk a technikai hibákat, illetve az általam megfelelőnek tartott edzésprogramot is összeállítottam a részükre. Fontos, hogy mi a sportolókat nem korosztály szerint szelektáljuk, hanem tudásszint alapján történik a kiválasztásuk és a felkészítésük. Reméljük a jövőben sok közös élményben és sikerben lehet része a szakosztályunk minden tagjának.” – mondta Horváth Zoltán a Városgazda Utánpótlás Akadémia Úszó Sszakosztályának vezetője.

uszotabor_425x283_2 uszotabor_425x283_1
uszotabor_425x283_3 uszotabor_425x283_4

2015. 06. 29. Túl az első focitáboron!

Akadémia GÓL! Túl az első focitáboron!

 

A Városgazda Utánpótlás Sportakadémia túl van az első, és nagyon sikeresnek mondható táborhetén az  induláskor megalakult Labdarúgó Szakosztály táborával. Fórizs Sándor szakosztályvezető komplex programmal látta el az ifjoncokat, így a focista palánták nem csak csillogó szemekkel és a számtalan élménnyel, de szakmai újdonságokkal a tarisznyájukban folytathatják a nyári szünetet. Bár a célkeresztben a labdarúgás volt, mégis maradt bőven idő a kalandparkra, egy jó strandolásra, de még egy többszörös válogatott labdarúgó is meglátogatta a kis sportolókat.

 

Az akadémia labdarúgó szakosztályánál Fórizs Sándor felel az utánpótlás korú labdarúgók színvonalas táboroztatásáért, képzéséért. A többszörös ifjúsági és olimpiai válogatott, és külföldet is megjárt labdarúgó szakember az általa Izlandon tanult módszereket és filozófiát alkalmazza az ifjúság oktatására. Ez nagy előrelépés a mai Magyar futballban, mert az újítás és bevállalás a legtöbb esetben előrelépést és sikereket hoz. Ha megfigyeljük az izlandi válogatott sikeres szereplését, akkor nem is lehet kérdés a módszer helyessége, annál is inkább, mert a szigeten játszó focisták egy félprofi szerződéssel, és munka mellett rúgják a bőrt.

A gyerekek nincsenek eredménykényszer alatt, a lényeg, hogy biztosan megtanulják azt, amiből felnőtt korukban igazán jó játékosok lehetnek. Lars Lagerback által mentorált edző 2004-ben aktív pályafutása mellett már utánpótláskorú gyerekekkel foglalkozott a szigetországban,  így még 6 év aktív játék mellett, friss tapasztalatok alapján tarthatta a délutáni edzéseit.

A Városgazda Utánpótlás Akadémia nyári foci táborában sem működött ez másképpen a Labdarúgó Szakosztály törzshelyének számító Vilmos Endre Sportcentrumban. A gyerekek profi körülmények között edzhettek, napi két alkalommal is. A tematikus programok mellett – ahol a cselezést, támadást, védekezést tanulhatták – a tábor szervezői bőven adtak teret más játékos programnak is. A csapat természetesen meglátogatta a kalandparkot a Bókay-kertben, de volt sok strandolás is. Az edző kreativitásának pedig semmi nem szab határt, még egy footgolf szerű pályán is gyakorolhattak az ifjoncok. A csütörtök aztán a nagy találkozás napja volt. A gyerekek személyesen is beszélhettek, sőt, játszhattak is az atlantai olimpiát is megjárt, többszörös magyar válogatott volt labdarúgóval, Egressy Gáborral, aki közvetlenül, és érdekfeszítően mesélt karrierjéről, a futball szépségeiről is.

 

A szakosztályvezető véleménye szerint: „A legfontosabb, hogy a gyerekek érezzék a labdát és készüljenek fel a valós szituációkra. Éppen ezért, mi arra neveljük őket, hogy a fejet fent tartva tudjanak labdát vezetni és cselezni. Tematikus edzéseken mindig a valóság szimulálására törekszünk, hiszen edzéseken sokan tudnak jól cselezni bójára, de sajnos ez a pályán már nem mindig mutatkozik meg. Mi nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni nevelésekre. Izlandon megtanultam, hogy gyerekkorban nem a csapateredmény számít elsősorban, hanem az egyéni fejlődés. Az ifjúság nevelésében nagyon fontosnak tartom, hogy jól rögzült viselkedési és technikai repertoárral kerüljenek a profik közé. A nyári táborunkban is erre törekedtünk és üdvözítő volt számunkra, hogy napi két hosszított időtartamú edzést tarthattunk. A  főszereplő végig a labda volt, azzal melegítettünk, gyakoroltunk és játszottunk. Az első héten meglepetés vendég is volt Egressy Gábor személyében, aki az élménybeszámolók mellett fontosnak tartotta, hogy kitérjen a megfelelő étkezésre és az edzőtábori szokásokra, viselkedésre is. Mindenki névre szóló autogramkártyát kapott tőle, majd a délutáni foglalkozáson cselezhettek és játszhattak is ellene. A kis focisták vidám arca mindent elárult nekünk az utolsó napon, ezért igyekszünk a nyár folyamán a további táborheteken is színvonalas programokkal és játékos edzésekkel előállni.

focitabor_425x283_4 focitabor_425x283_3
focitabor_425x283_2 focitabor_425x283_1

2016.12.10. III. Adventi Vizes Gála

Harmadik alkalommal rendezte meg a XVIII. kerület sportvállalkozása, a Városgazda Utánpótlás Akadémia az Adventi Vizes Gálát a Vilmos Endre Sportcentrumban, 2016.12.10-én

Jóformán egy gombostűt sem lehetett leejteni az uszodában és annak környezetében ezen a napon, annyi érdeklődő és sportoló jelent meg az adventi készülődés jegyében megrendezett gálán, amelyre a Mikulás is hivatalos meghívást kapott.

Horváth Zoltán, Sportszervezési osztályvezető, szakosztályvezető, a rendezvény házigazdája értékelte a nap történéseit, eredményeit.

3-vizes-gala93-vizes-gala83-vizes-gala73-vizes-gala6 3-vizes-gala4 3-vizes-gala5 -Az idei szervezés során igyekeztünk minél jobban bevonni a kerületben úszósporttal foglalkozó egyesületeket, iskolákat. Olyan színvonalas programokat, versenyszámokat szerveztünk a nap során, amelyekben mindenki megtalálhatta a számára fontos részeket.  Az előkészítő munka olyan jól sikerült, hogy majdnem 300 gyermek nevezése érkezett hozzánk. A gála az Akadémia zászlójának ünnepélyes behozatalával indult, majd egy megnyitó beszéddel folytatódott, amelyet Banyár László, a Városgazda18 Zrt. vezérigazgatója tartott. Ezután a program sztárvendégeként mutathattuk be Kis Gergőt, négyszeres olimpikont, ifjúsági és felnőtt Európa-bajnokot, világbajnok 3. helyezettet, akit legnagyobb örömünkre egyesületünk úszásoktatójaként és edzőjeként is üdvözölhettünk. A programban ezt követetően az óvodás korú gyerekek bemutató úszását láthattuk. Az ünnep tiszteletére megérkezett a várva várt télapó is, aki a krampusz segítségével ajándékot, oklevelet osztott ki a gyerekeknek. A sok vidám percet és ünnepi hangulatot követően az amatőr úszók és az igazolt sportolók versenyei következtek. 3-vizes-gala10 3-vizes-gala11 3-vizes-gala12 3-vizes-gala13Buzdításban nem volt hiány a vendégek részéről és minden győztes beérkezését lelkes taps és üdvrivalgás kísérte a medence körül. A sok kiváló eredmény elismeréséül rengeteg ajándékot és érmet osztottunk ki az ifjú sportolók részére. Ezen felül külön díjaztuk a legfiatalabb fiú – és lányversenyzőt is. A program megkoronázásaként az utolsó egy meglepetés versenyszám volt, amelyben 10 x 50 m-es távon mérhették össze tudásukat a kerületi úszóiskolák egy családi váltó keretében. A 10 főből álló csapatokban edzők, szülők és gyerekek vettek részt, csapatonként maximum 4 felnőtt részvételével. A Lőrinc 2000 SE 2 csapatot, a Tempo-Aqua SE 1 csapatot, az Akadémia pedig 2 váltót indított a megmérettetésen. Az eredmény ismeretében házigazdaként úgy döntöttünk, 3-vizes-gala15hogy visszalépünk az eredményhirdetés során, így az 3-vizes-gala14első és második helyen a Lőrinc 2000 SE, a harmadikon pedig a Tempo-Aqua SE diadalmaskodott.

 

Ezen a jó hangulatú szombati napon a sportsikereken túlmenően délután négy óráig garantáltan jól érezte magát minden résztvevő, vendég és hozzátartozó. Köszönjük, hogy eljöttek és várjuk őket ismét tavasszal!

A részletes eredmények letölthetők  a szövegfülekre kattintva!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük