Ajándék facsemete virágos érdemeinkért

25 éves jubileumát ünnepli a Virágos Magyarország verseny, amelyben kerületünk már az elindulása óta folyamatosan részt vesz.

Dömötör István és Ughy Attila közösen ültették el a facsemetét

Dömötör István és Ughy Attila közösen ültették el a facsemetét

Pestszentlőrinc-Pestszentimre egy igazi virágos kerület, és ezt jól tükrözik a Virágos Magyarországért versenyen eddig elért eredményeink is. 2018-ban különdíjasok voltunk, 2016-ban országos elsők, korábban pedig többször különdíjat vagy első helyezést értünk el fővárosi szinten. A Virágos Magyarország verseny 25 éves jubileumára a Magyar Turisztikai Ügynökség egy-egy fát és emléktáblát ajándékozott a versenyben résztvevő önkormányzatoknak, így a XVIII. kerületnek is. Az ajándék gyertyánt 2018. november 22-én a Kossuth téren közösen ültette el Ughy Attila polgármester és Dömötör István alpolgármester. Az ültetésen részt vett még Kirrné Feicht Ágnes kerületi főkertész, Vargáné Gedei Anikó, a Városgazda18 Zrt. Ügyfélszolgálati osztályvezetője és Haigl Béla, a Városgazda18 Zrt. Közterületi Kertészeti Osztályának vezetője.

Ughy Attila az ültetésen örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a versenynek szemléletformáló szerepe is van.

– Nagyon jó érzés ez, hiszen azok a gyermekek, akik az első alkalommal még óvodások voltak, és a díjátadón körülsereglették az önkormányzat képviselőit, akik megkapták ezeket a díjakat, azok ma már jó eséllyel családanyák vagy családapák, hiszen ez már egy 25 éves folyam. Ezen idő alatt a kerület minden egyes alkalommal pályázott, hogy valamilyen módon megpróbálja meghonosítani, illetve szélesíteni azt a kört, akik tesznek a virágos Magyarországért, illetve továbbadni azt az eszmét, hogy ha van egy szabad terület, akkor azt gondozni kell. Az újabb nemzedékek számára is biztosítani kell, hogy ezeken a helyeken tudjanak majd virágokat gondozni – mondta Ughy Attila.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.