A pályák királyai

Társaságunk öt élőfüves pályát üzemeltet, illetve tart karban. A labdarúgó pályák gyepkezelése és a fű nyírása komoly szaktudást és megfelelő technikai hátteret igényel. Két új fűnyíróval gyarapodott a Városgazda18 Zrt. gépparkja, amelyek megbízhatóságukban és teljesítményükben is megfelelnek az elvárásoknak.

A XVIII. kerület több minőségi élőfüves pályával gazdagodott az elmúlt időszakban, a Gerely utcai és Vilmos Endre Sportcentrumban található pályák felújításai a játékélményt is pozitívan befolyásolják majd. A kerület élőfüves pályáinak gondozásához két új fűnyírót szerzett be a Városgazda18 Zrt., a beszerzést pedig alapos kiválasztás előzte meg, árulta el Sándor István, az Intézmény-üzemeltetési Divízió vezetője.

Béli Gergely (bal oldalon) és Sándor István veszik szemügyre a frissen érkezett gépet

Béli Gergely (bal oldalon) és Sándor István veszik szemügyre a frissen érkezett gépet

– Szakmai konferenciákon és kiállításokon egyaránt részt veszünk, hogy naprakész tudással rendelkezzünk a pályák gondozásával és a különböző gépek paramétereivel kapcsolatban. Elsősorban a gépek megbízhatóságára, munkateljesítményére és megfelelő szervizhátterére fókuszáltunk, ezért egy John Deere X590, illetve egy Antonio Carraro munkagépre esett a választásunk. Mindkét gép megfelel azoknak a követelményeknek, amiket elvárunk tőlük. Különböző adapterek csatlakoztathatók a gépekhez, így a fűnyírás mellett permetező, gyepszellőztető és egyéb kiegészítők csatlakoztathatók rájuk. Az Antonio Carraro munkagéppel nemcsak a Vilmos Endre Sportcentrum új élőfüves pályáját, hanem az új műfüves pályáját is karban tudjuk majd tartani – tudtuk meg Sándor Istvántól.

John Deere – 2 óra alatt 8000 négyzetméter fűnyírása

A gép a Gerely utcai pálya fűnyírási feladatait fogja ellátni heti két alkalommal (a nyári intenzív hónapokban hetente háromszor). A gép 8000 m2 vagy még nagyobb területek nyírására ajánlott, ekkora felületen mintegy két óra alatt képes lenyírni a füvet. 22,4 lóerős Kawasaki motor dolgozik benne, léghűtéses, 500 literes fűgyűjtő tartállyal rendelkezik.

Olaszos dizájn a „pilótafülkében”

Olaszos dizájn a „pilótafülkében”

Antonio Carraro – élő- és műfüves pályát is gondoz

Az Antonio Carraro gép beszerzés TAO pályázat keretein belül zajlott a Városgazda Utánpótlás Akadémián keresztül. A munkagép megfordítható kormányüléssel rendelkezik, ami jobb fűnyírást tesz lehetővé, mivel a kerekek nem nyomják le a füvet nyírás előtt. A gyűjtő adaptere 1000 literes magas ürítésű. Ezen kívül a géphez tartozik egy borona (terra rake 170) amely a fű szellőztetésére is alkalmas, illetve a műfüves pálya fellazítására is (a betömörödött gumiréteget lazítja). Egy permetező adapter is tartozik hozzá egy 8 méteres permetező karral. Az élőfüves pályán ezzel már el tudjuk látni a növényvédelmet (szelektív gyomirtás, gombaölő kijuttatása, rovarirtó szerek kijuttatása…), a műfüves pályán pedig a totális gyomirtást és az esetleges algátlanítást is el lehet vele végezni.

A kis sárga traktortól veszi át a pályakezelési feladatokat a Carraro

A kis sárga traktortól veszi át a pályakezelési feladatokat a Carraro

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük