Virágos kerület, virágzó kapcsolat

Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere szerint a közterületeink gondozott, ötletes és hangulatos megjelenése identitást ad a kerület különböző részeinek.

A Városgazda18 munkatársai virágokat ültetnek a Méta utcai körforgalomba

A Városgazda18 munkatársai virágokat ültetnek a Méta utcai körforgalomba

Virágos jó kedvvel indult Ughy Attila nyara, legalábbis nem titkoltan örült annak, hogy kerületünk közterei, parkjai és körforgalmai is rendezett, színes virágokkal feldíszített arcukat mutatják. Június 4-én a Városgazda18 Zrt. Haladás utcai kertészetét és a XVIII. kerület több, virágágyásokkal megszépített körforgalmát látogatta meg a Városgazda18 Zrt. vezérigazgatójával, Banyár Lászlóval és a Városüzemeltetési Divízió Közterületi Kertészeti osztályának vezetőjével, Haigl Bélával. A polgármester pozitív változásként értékelte az Alacska úti és a Méta utcai körforgalomnál is, hogy – az egyébként fővárosi önkormányzati közterületen lévő körforgalmakat is – a Városgazda18 Zrt. gondozhatja, ugyanis azóta sokkal szebbek lettek.

Ughy Attilát a virágok illata is érdekelte

Ughy Attilát a virágok illata is érdekelte

– Igazi kertészeti műalkotások születnek a köztereinken, Pestszentlőrinc-Pestszentimre lakosainak nagy része ezeket a helyeket napi szinten látja, a látványuk, hangulatuk befolyásolják a hétköznapjainkat is. Ezért is örülünk, hogy a hatáskörünkbe tartozik több körforgalom gondozása, mert a saját lakókörnyezetünkért még lelkiismeretesebben teszünk, dolgozunk. Amíg fővárosi kezelésben voltak, addig sajnos ezt nem tudtuk megoldani. Fontos megjegyezni azt is, hogy az egyedi és mutatós megjelenések, virágok, szobrok identitást adnak a köztereinknek. Az emberek egy idő után nem azt fogják mondani, hogy a város ezen vagy azon pontján, hanem azt, hogy ennél a virágos körforgalomnál vagy annál a szobornál, amannál a szökőkútnál – fejtette ki véleményét Ughy Attila.

Nő a virágutánpótlás a Városgazda18 kertészetében

Nő a virágutánpótlás a Városgazda18 kertészetében

A bejárás során Banyár László és Haigl Béla tájékoztatta a polgármester urat az aktuális kertészeti feladatokról, tervekről, a Városgazda18 Zrt. által elvégzett és elvégzendő munkákról. Társaságunk saját kertészetét is részletesen bemutatták Ughy Attilának, ami a XVIII. kerület közterületei számára biztosítja a virágokat. A kertészetben magról nevelt virágok nőnek, az idei nyár folyamán 90 ezer darabot ültetnek ki közülük a kerület különböző részeire.

A bejárás során kiderült, hogy az önkormányzati elképzelések és a Városgazda18 Zrt. kertészeti munkái összhangban vannak, így szó szerint is virágzó kapcsolatként értékelhető az együttműködés.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.