Tűz nélkül is melegséget áraszt

Örülnek az ovisok a Városgazda18 Zrt. által épített kandallónak. Jelenleg még a karácsony hangulatát őrzi, de az óvoda munkatársai elárulták, hogy változatos évre számíthat a díszkandallójuk.

WP_20171206_11_51_10_Pro

Itt még építés közben látható a kandalló

Amikor december elején a gyermekek először meglátták a Robogó Óvodában elkészült díszkandallót, többen ujjongtak, illetve megjegyezték, hogy ott fog lemászni a Télapó. Az ünnepek azóta már elmúltak, a Télapó is rég hazament, de a kandalló még őrzi karácsonyi díszeit, és hangulatos szigetként várja minden nap a kicsiket.

Közösségformáló szerepe is van

A dekor kandalló ötlete az intézmény vezetőjének, Laminé Antal Évának a fejében született meg, majd az ötletet tettek követték, míg végül a Városgazda18 Zrt. kivitelezésében elkészült. Arról, hogy miért jó egy díszkandalló egy óvodába, és milyen feladatokat fog szolgálni, az óvoda intézményvezető helyettese, Bodzásné Varga Ibolya árult el részleteket.

– Ez a kandalló folyamatosan központi szerepet fog betölteni, mindig az évszakokhoz és alkalmakhoz illően fogjuk feldíszíteni. Tavasszal tavaszi motívumokkal, húsvétkor húsvéti díszekkel, nyáron nyári hangulatúan dekoráljuk majd, ősszel pedig az őszi évszaknak megfelelően. A díszítése és a látványa fejleszti a gyermekek esztétikai érzékét, és kiemelkedő közösségformáló szerepet is betölt, a kicsik itt szoktak összegyűlni körülötte, mindig megcsodálják. Mindezek mellett figyelemfelkeltő jellege is van – tudtuk meg az intézményvezető helyettestől.

Az egész helyiség hangulatát formálja

Az egész helyiség hangulatát formálja

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.