Tíz kívánság naponta

Kucsák László bárhol is járjon a kerületben, megszólítják, és kérésekkel fordulnak hozzá. A XVIII. kerület országgyűlési képviselője meghallgat minden ötletet, kérést, óhajt, amelyekből aztán levonja a konklúziókat, és ha kell, akkor cselekszik.

Hasonló lakossági kéréseknek és igényeknek a mérlegelése után újult meg hét kerületi játszóhely, többek közt a Pöstyén téren található is, ugyanis Kucsák László országgyűlési képviselőnek sok XVIII. kerületi család jelezte, hogy szeretnék, ha tisztábbak, korszerűbbek, komfortosabbak és biztonságosabbak lennének a játszóterek. Az országgyűlési képviselő tolmácsolta a kéréseket az önkormányzat felé, ahol nyitott fülekre talált a felújítási sorozatot felkaroló projekt. Végül önkormányzati finanszírozással, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. kivitelezésében újultak meg a különböző játszóhelyek.

(balról jobbra) Kucsák László, Banyár László és Szarvas Attila egyeztetnek a további fejlesztési lehetőségekről a Pöstyén téren

(balról jobbra) Kucsák László, Banyár László és Szarvas Attila egyeztetnek a további fejlesztési lehetőségekről a Pöstyén téren

Bejárás spontán fórumokkal

Kucsák László minden elkészült játszóteret személyesen is megtekint, a Pöstyén téri bejáráson Szarvas Attila, a XVIII. kerület alpolgármesterével és Banyár Lászlóval, a Városgazda18 Zrt. vezérigazgatójával egyeztettek a helyszínen az elvégzett munkákról. A bejárás egyfajta spontán lakossági fórumnak is megfelelt, ugyanis az esemény alatt Kucsák Lászlót több környékbeli lakos is megszólította, további ötleteket adva szűkebb lakókörnyezetük fejlesztéséhez, szépítéséhez.

– Átlagosan naponta tíz kéréssel fordulnak hozzám. Ha boltba, postára vagy bárhova megyek, megszólítanak az emberek. Nagyon fontosnak tartom a lakossági észrevételeket és jelzéseket, mindig meghallgatom őket, gyakran hosszabban is elbeszélgetünk egy-egy felvetésről a lakosokkal – mondta az országgyűlési képviselő.

Nagyobb és szebb játszótér sok újdonsággal

A Pöstyén téren található játszótér focipálya melletti kerítését a korábbi helyéről közelebb helyezték a pályához, így a gyerekek egy ötméteres sávval nagyobb területen játszhatnak. Új padokat telepített a játszóhelyre a Városgazda18 Zrt., a padok alá pedig térköves burkolat került. Hamarosan napvitorla fogja óvni a kicsiket a hőségtől és napsugaraktól játék közben, ugyanis a homokozó felé egy 8×5 méteres árnyékoló kerül felszerelésre. A játszóeszközök felújítása és a gumitéglák cseréje mellett egy teljesen új játszóvárat is telepítettek a térre. Az új szemetesek és a kihelyezett házirend kulturáltabb környezetről és használatról hivatottak gondoskodni a továbbiakban. A téren található piknik asztal is megújult, illetve újabb három darabot helyeztek el belőlük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.