uszodamesteri_szintfelmero

Sikeresen vizsgáztak az uszodamestereink

Alapkövetelmény a szívmasszázs szakszerű ismerete is

Alapkövetelmény a szívmasszázs szakszerű ismerete is

Lépést kell tartani a különböző mentési és technikai fejlődésekkel. Az elméleti és gyakorlati tudás egyaránt elengedhetetlen ehhez a hivatáshoz.

Ez aztán a laza meló – gondolhatják sokan, miközben a medence partján strandpapucsban üldögélő vagy sétáló uszodamesterekre pillantanak. Pedig egy fizikailag, szellemileg és szaktudásilag is kihívást jelentő pozícióról beszélünk. A Városgazda 18 Zrt. üzemeltetésében lévő Park Uszoda és Strand, a Vilmos Endre Uszoda és a Kastélydombi Uszoda összesen 12 uszodamestert foglalkoztat. Ők azok, akik a látogatók biztonságától kezdve a víz minőségéig sok mindenért felelnek a vizes létesítményeinkben. A felelősségteljes munkakörhöz évente vizsgázniuk kell – kollégáink ezt a vizsgájukat idén június 28-án teljesítették.

Stabil oldalfektetés mentés után

Stabil oldalfektetés mentés után

Mindent tudni és mindenre felkészülni!

Ezt mondja Bögös József, a Városgazda 18 uszodaüzemeltetési osztályvezetője.

– Katasztrófavédelmi szakemberekkel közösen vizsgáztatjuk az uszodamestereinket, biztosnak kell lennünk abban, hogy teljesíteni tudják a rájuk bízott feladatokat. A szintfelméréseken rengeteg szakmai kérdés van, ugyanis egy uszodamesternek tudnia kell, hogy mi a feladata nyitásnál és zárásnál, tisztában kell lennie a jogi szabályokkal, kémiai és különböző vízkezelési eljárásokkal, biztonsági előírásokkal, házirenddel, üzemviteli szabályzatokkal. Egészségügyi és elsősegély ismereteik is naprakészek kell, hogy legyenek, a mentési és ellátási technikák változásait nyomon kell követniük, illetve el kell sajátítaniuk. A defibrillátor használata, a szívmasszázs, a mesterséges lélegeztetés, felszíni sebek ellátása, görcsös vagy fuldoklásos tünetek elhárítása egyaránt a feladataik közé tartoznak. Felméréseknél az erőnléti állapotukra is nagy hangsúlyt fektetünk, ezért gyorsúszással, súlyzós úszással, víz alatti úszással és mentőúszással kell bizonyítaniuk rátermettségüket  – számolt be a vizsgák feladatairól Bögös József.

Mentés gyakorlása a vízben

Mentés gyakorlása a vízben

Legfontosabb a biztonság

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a szolgáltatásainkat igénybevevő vendégeink biztonságosan és elégedetten használhassák a vizes létesítményeinket. Az ilyen vizsgák során kiderül, hogy melyik uszodamestert milyen területen kell fejlesztenünk, vagy csiszolnunk a tudásán. Ezeket a felmérések után haladéktalanul meg is tesszük – mondta el az uszodaüzemeltetési osztályvezető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.