20170902-11402300

Segítettünk a gyerekeknek a sportválasztásban

20170902-09365300Több százan ismerkedtek a Városgazda Utánpótlás Akadémia tevékenységével és a szakosztályok programjaival. A vidám, családias esemény ismét közelebb hozta a sportolást a XVIII. kerületi gyermekekhez és lakosokhoz.

2017 szeptember 2-án a Vilmos Endre Sportcentrumban ismét bebizonyosodott, hogy a XVIII. kerületi családok és gyermekek keresik és élnek is a sportolási lehetőségekkel. A Városgazda Utánpótlás Akadémia 2017-2018-as szezonjának az évnyitójára és toborzójára több százan látogattak ki, illetve próbálták ki az egyesület szakosztályainak változatos sportágait. A sportcentrum területén tíz különböző helyszínen kaphattak ízelítőt a kicsik abból, hogy melyik sportág miről szól, a szakmai oktatók pedig igény szerint részletesen tájékoztattak mindenkit minden felmerülő kérdésről, illetve adtak tanácsokat.

A szakoktatóink szó szerint mindenben segítettek Mindenki nyert

A sportágakkal való ismerkedést játékos motivációs keretbe ültették, ugyanis a gyermekek pecséteket gyűjthettek az eseményre szóló regisztrációs lapjukon – minden pecsételős ponton kipróbálhattak egy sportot. Száznyolcvanan regisztráltak, illetve barátkoztak a különböző sportokkal, sokan közülük már be is iratkoztak az Utánpótlás Akadémia valamelyik őszi edzésére. A játékos pecsétgyűjtők ajándéksorsoláson vehettek részt, de szinte az összes gyerek részesült valamilyen apróbb tárgyi meglepetésben az Akadémiától a mozgás és szórakozás öröme mellett.

Slágersportnak egyébként idén is a labdarúgás és futsal számított, az érdeklődők közül legtöbben ezeket a sportágakat favorizálták.

Szívügyük a sportos és egészséges életmód

Az Akadémia vezetői és szakmai csapata egy sportos és lendületes kerület megvalósításán dolgoznakAz Akadémia vezetőinek és szakoktatóinak is lehetőségük nyílt bemutatkozni a közönség előtt, és beszédeikben szinte mindenki a kerületi sportélet fontosságát és emelletti elkötelezettségüket hangsúlyozták. Elsősorban nem élsportolók kitermelését fogalmazták meg közös célként, hanem a fiatalok sportosabb, aktívabb és egészségesebb életmódját. Ehhez szeretnének megfelelő színvonalú körülményeket és szakembereket biztosítani a fiataloknak.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.