Sajtóközlemény

2018. április 4-én 15 óra magasságában sajnálatos véletlen baleset során a Városgazda18 Zrt. kollégái személygépjárművükkel elgázoltak egy póráz nélkül sétáltatott kiskutyát a Havanna lakótelepen. Mivel a szomorú esemény jogosan háborította fel a kerület kutyatartó közösségét, Társaságunk vezetése azonnali lépéseket tett annak kivizsgálására és a felelősség megállapítására.

A vizsgálat során megállapítást nyert, hogy a balesetben a Városgazda18 Zrt. két nyugdíjazáshoz közeli korú vízszerelő kollégája volt érintett, akik a fenti időpontban munkavégzés céljából tartózkodtak a helyszínen, mivel a Havanna utca 45-63. és 44-52. társasházak közötti járdaszakasz mentén található közterületi locsolóhálózat altalajcsapjait,  valamint a szintén ott elhelyezkedő játszótéri ivókutat nyitották meg.  Kollégáink a helyszínen kis sebességgel (mintegy 10 km/h) közlekedtek, s éppen egy kilencven fokos kanyarba fordultak be,  amikor a  póráz nélkül sétáltatott kiskutya  sajnálatos módon a gépjármű kerekei alá szaladt. Kollégáink azonnal megálltak, de további segítséget nyújtani nem tudtak, mivel a kutya tulajdonosa ölébe véve a sérült kutyát, a lépcsőház ajtaján keresztül otthonukba távozott.

A sebességgel és a megállással kapcsolatos információkat egyébként a balesetet okozó gépjárműben található WebKontroll GPS rendszer, valamint a környéken kihelyezett térfigyelő kamerák felvételei is  alátámasztják, amelyet a kerületi Rendőrkapitányságtól kikértünk.

Az esetben érintett kollégáink cégünknél évek óta lelkiismeretesen végzik közszolgálati tevékenységüket, s mindketten maguk is elkötelezett kutyatulajdonosok.

A játszótéri ivókutak és a locsolóhálózati csapok tavaszi megnyitása a közösség  számára végzett feladat, amelyet csak az egyébként gépjárműforgalom elől elzárt területen  történő áthajtással tudunk évente két alkalommal (tavasszal a csapok nyitásakor, illetve késő ősszel a csapok elzárásakor) megvalósítani.

A Városgazda18 Zrt. és munkatársai számára kiemelten fontos a kutyák védelme és jóléte, éppen ezért gondot fordítunk a kerületben lévő kutyafuttatók kiépítésére, karbantartására, telephelyeinken magunk is fogadunk be kóbor állatokat, illetve a kerületben rendezzük meg többek között a Kutyás sportízelítőt is. Idén tavasszal kiemelt figyelmet fordítunk a már meglévő kutyafuttatók felújítására, karbantartására is.

Az elgázolt kiskutya tulajdonosa egyébként felkereste Ügyfélszolgálatunkat, ahol kollégáink azonnal a segítségére siettek. Társaságunk az esetben érintett munkatársai nevében is elnézést kért  a véletlen baleset miatt és a kiskutya elaltatásának orvosi költségeit kifizette a tulajdonos számára. A balesetben vétkes kollégáink keresetükből felajánlották, hogy hozzájárulnak a tulajdonos igénye esetén egy új kiskutya megvásárlásának költségeihez, amelyet természetesen cégünk is támogat.

Budapest, 2018. április 11.

 

a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. vezetősége

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.