vesc_webnyito

Ragyogó lett a Vilmos Endre Sportcsarnok

A sportcsarnok felújítási fázisainak egy újabb szakasza készült el. A vadonatúj világítási rendszer nemcsak energiatakarékos, hanem sokkal erősebb és jobb minőségű fényt biztosít az edzések és mérkőzések alatt.

Hamarosan elmondhatjuk, hogy a Vilmos Endre Sportcsarnok teljes egészében megújult, ugyanis 2016-ban megtörtént a nyílászáróinak a cseréje, továbbá ugyanebben az évben a parketta javítása, csiszolása és lakkozása is elkészült. Idén nyáron a csarnok egész világítása kicserélődött, a 30-40 éves lámpatestek helyett modern LED világítást kapott a létesítmény. A Városgazda18 Zrt. előkészítőként és a projekt lebonyolítójaként vett részt a fejlesztésben.

25 000 Watt helyett 5 800 Watt működteti az új világítórendszer óránként

25 000 Watt helyett 5 800 Watt működteti az új világítórendszer óránként

– A MALÉV SC pályázott TAO támogatásra a csarnok korszerűsítéséhez, és a Városgazda18 Zrt. már a pályázat előkészítésében is segített, illetve mi bonyolítottuk le a projektet. A sikeres pályázat elbírálása után kezdődtek a munkálatok, amelyek során 70 armatúra került kicserélésre, és további korszerű funkciókkal bővült a rendszer. Minden napszak és fényviszony világítási igényét kielégíti, három állásban kapcsolható. A régi világítórendszer átlagos 550 lux megvilágítási értéke 890 lux-ra emelkedett a fejlesztés során úgy, hogy az energiafogyasztás közben az ötödére, hatodára esett vissza. Korábban a csarnok teljes megvilágításának energiaszükséglete 25 000 W/h volt, ami jelenleg mindössze 5 800 W/h. A jövő évi tervekben a sportcsarnok festése szerepel, már csak ez hiányzik a teljes felújításához – tudtuk meg Márton Krisztinától, a Városgazda18 Zrt. Műszaki és Bonyolító Osztályának vezetőjétől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.