Deák Ferenc “Bamba” Sportcentrum

A Sportcsarnok

A Lőrinci Sportcsarnokot 1977. szeptember 6.-án adták át. Pestszentlőrinc új városközpontjában található, az Üllői úton Vecsés felé haladva, balról nyílik a Thököly út. A sportcsarnok 2005-ben lett felújítva. Az új GERFLOR borítást kapott küzdőtér / 44 x 24 m / alkalmas több sportág űzésére akár nemzetközi színvonalon is / kézilabda, futsal, floorball, karate, ritmikus gimnasztika, show tánc/. A csarnokhoz tartozik 9 db öltöző, melynek mindegyike zuhanyzóval, wc-vel ellátott. Igény szerint a Sportcsarnokban büfé szolgáltatást is tudunk biztosítani. A lelátó befogadóképessége: 400 fő. A csarnok rendelkezik elektromos eredményjelzővel. Rendezvény esetén: a küzdőtér székekkel berendezve / 500 db /, vagy a lelátó ülőhelyeit / 400 / igénybe véve egyidejűleg max.: 500 fő befogadására ad lehetőséget a létesítmény. A sportcsarnok rendelkezésre áll minden más sporteseményen kívüli rendezvényre, amikor speciális védőburkolatot helyezünk fel, így alkalmassá válik a terület: kiállítás, vásár, koncertek, bálok, kulturális és zenei események, konferenciák, esküvők lebonyolítására. A csarnok különtermében, mely 40-60 fő befogadására alkalmas, helyet tudunk biztosítani állófogadások, kisebb rendezvények, árú bemutatók megrendezéséhez. A csarnokban a bérlők részére lehetőség van reklám felületek / molinók kihelyezése, pálya illetve palánk matrica kihelyezése / bérlésére.

Labdarúgó pályák

2013-as  beruházás keretében két különböző projekt  valósult meg, 70%-ban MLSZ pályázati, 30 %-ban önkormányzati, illetve alapítványi forrásokat felhasználva. Ennek során az élőfüves pálya új gyeptéglákat kapott és a rézsű, illetve földtámfal rendbetétele és füvesítése is megtörtént. Ezzel együtt a közönség részére egy 200 férőhelyes vasbeton szerkezetű lelátó és egy vasbeton kameraállás épült meg elektromos csatlakozással. A labdarúgó pályához a kapuk mögé labdafogó háló is került. Végül, de nem utolsó sorban új pályavilágítást is kapott a létesítmény. A teljes projekt költsége közel 22 millió forintot tett ki. A pálya műszaki átadása 2013. június 20-án volt, de a használata -a fű megerősödését követően- csak 2014. áprilisától lehetséges. Közvetlenül e mellé épült egy teljesen új, 72 méter x 111 méteres műfüves pálya is, melyet teljesen körbe fog egy labdafogó háló. A pálya köré térburkolat került, valamint a sötétedés utáni használathoz alkalmas pályavilágítás is ki lett építve. A sportlétesítmény védelme érdekében mintegy 400 méter kerítéssel is el lett látva. A teljes projektköltség 127 millió forint volt. Az átadása 2013. augusztus 8-án történt meg.

 

Nyitvatartás

A Sportcsarnok nyitvatartása:

  • hétköznap: 07.00 – 23.00 (bérlői igényeknek megfelelően, kivéve ünnepnapokon, amikor zárva tart a Sportcsarnok)
  • hétvégén: 08.00 – 20.00 (bérlői igényeknek megfelelően kivéve ünnepnapokon, amikor zárva tart a Sportcsarnok)

A labdarúgó pályák nyitvatartása:

  • élőfüves pálya: 08:00- 22:00 (április – november hónapok között, csak külön bejelentkezés alapján kivéve ünnepnapokon, amikor zárva tart a pálya)
  • műfüves pálya: 07:00- 22:00 (egész évben, csak külön bejelentkezés alapján kivéve ünnepnapokon, amikor zárva tart a pálya)

A Gerely utcai pálya futókör nyitvatartása:

  • Hétköznap és hétvégén: 6:00 – 20:00

A nyitvatartás változtatás jogát fenntartjuk.

Galéria

Lőrinci Sportcentrum 1Lőrinci Sportcentrum 2

Lőrinci Sportcentrum 3Lőrinci Sportcentrum 4

Lőrinci Sportcentrum 5Lőrinci Sportcentrum 6

Lőrinci Sportcentrum 7Lőrinci Sportcentrum 8

Lőrinci Sportcentrum 9Lőrinci Sportcentrum 10

Lőrinci Sportcentrum 11Lőrinci Sportcentrum 12

Lőrinci Sportcentrum 13Lőrinci Sportcentrum 14

Lőrinci Sportcentrum 15Lőrinci Sportcentrum 16

Információk a Deák Ferenc Bamba Sportcentrum felújításáról

A 21. század igényeinek megfelelő sportcsarnok épül a Thököly úton  ebben az évben a negyvenéves Lőrinci Sportcsarnok helyére.

Amikor 1977. szeptember 6-án átadták a sportcsarnokot, az eleget tett a kor követelményeinek, igényeinek. Tizenkét éve, 2005-ben azonban fel kellett újítani, mert 28 évesen már voltak rajta „ráncok”.
A 44 x 24 méteres küzdőtéren több sportág űzhető, akár a nemzetközi sportági szövetségek előírásait is szem előtt tartva.

Az elmúlt évtizedek során megszámlálhatatlanul sok kézilabda-találkozó, futsal-, floorball-, karate-, ritmikusgimnasztika-verseny helyszíne volt a csarnok. A lelátókon jelenleg 400 ember biztathatja a PLER kéziseit (is. A „Lőrinci” alkalmas bálok, koncertek, egyéb kulturális események megrendezésére is.
Azonban ennyi szép és dicsérő szó után is be kell látni: a csarnok fölött eljárt az idő. Új kell, mert a létesítmény már távolról sem mondható összkomfortosnak.

– A lebontandó régi csarnok az önkormányzaté, vagyis a köz tulajdonát képezi.
A tulajdonviszonyok  nem változnak, továbbra is önkormányzati, vagyis kerületi tulajdonú marad a sportcsarnok. A felújítás támogatására a PLER Kézilabdasport Kft-nek volt lehetősége pályázni, amit az önkormányzat előzetesen jóváhagyott.

Ezres lesz az új lelátó
A cél 2018 ősze

A jelenlegi 400 férőhelyes csarnokot a Nemzetközi Kézilabda-szövetség előírásainak megfelelően 1000 fő befogadására alkalmassá bővítik, az ehhez tartozó kiszolgáló és kiegészítő funkcióval. A küzdőtér köré fogadótér, porta, jegypénztár, ruhatár épül, továbbá összesen 400–500 négyzetméteren nyolc öltözőblokk. Lesznek irodák, továbbá orvosi szobák és szertárak, edzőtermek és multifunkciós termek, valamint egy 50 fős előadóterem és konditerem is. A lelátón közvetítőállások, sajtóhelyiségek is helyet kapnak. Kialakítanak egy 30 négyzetméteres fedett teraszt, úgynevezett támogatói lelátót is.
A mai 2500 négyzetméter alapterületű épületet a beruházás nyomán egy mintegy 4000 négyzetméteres létesítmény váltja fel.

 

Elérhetőségek: 1183 Budapest, Thököly út 5. | Tel/Fax: +36-1-291-0535 | +36-20-296-1673 | kapcsolatfelvétel